Connect with us

technokrata

Itt a jövő: már a tévénkre is letölthetünk, szoftvert telepíthetünk

Smart home

Itt a jövő: már a tévénkre is letölthetünk, szoftvert telepíthetünk

A továbbfejlesztett interaktivitás, az intelligens kezelőfelületek, és a legújabb környezetbarát technológia állnak a Samsung CES-en tartott termékbemutatójának középpontjában.

Az idei kiállításon látható a 2008-ban bejelentett „felhasználóbarát digitális élmények” irányvonal második hulláma, mely a 4K megközelítést veszi alapul a fejlesztéseknél, ezek: a Kimagasló tartalom és szolgáltatás, Kapcsolódás, Kreativitás, Komponensek (content, creativity, connectivity, components). „A szórakoztatóelektronika mára már túllép az egyes termékek illetve termékkategóriák összeköthetőségén. A feladat mára az, hogy ezeket a megoldásokat a fogyasztó életstílusával kössük össze és ezáltal új felhasználói élményt teremtsünk.” – mondta Dr. Jong Woo Park a Samsung digitális média üzletágának az elnöke.

A Samsung 2009-es LED HDTV sorozata olyan 32-55” közötti modelleket foglal magába, melyek korábban elérhetetlenül magas kontrasztarányt jelenítenek meg. Valamennyi készülék több mint 40%-kal kevesebb energiát vesz fel egy azonos méretű hagyományos CCFL (hideg katód-fényű) háttérvilágítással rendelkező LCD TV-nél, ami jóval kevesebb, mint a szigorú Eco-Label minősítés minimális szintje. Emellett nem tartalmaznak higanyt és a kávájuk illetve talpuk egyaránt környezetbarát anyagokkal készül. Ennek a sorozatnak a tagja a B6000-es készülék, a világ egyik legkeskenyebb LED TV-je amely tunert is tartalmaz (a hozzá tartozó keskeny konzol 1,5 cm-re csökkenti a fal és a TV közötti távolságot).

Környezetbarát LCD TV-k a Samsungtól

A Samsung új készülékein a jövőben rengeteg tartalom böngészésére nyílik lehetőség widgetek és scrollbar használatával. A Samsung 2009-es LED, LCD és plazma TV-i egyaránt támogatják ezt az új szolgáltatást, mely elérhető akár beépített Ethernet porton, akár Wi-Fi USB dongle-on keresztül. Az „Internet@TV – tartalomszolgáltatás” webes tartalmak megtekintését teszi lehetővé a képernyőn a Yahoo! oldalaitól kezdve – mint például a Flickr vagy a Yahoo! News – egészen a YouTube-os tartalmakig. A TV-nézők még vásárlás után is bővíthetik widget-könyvtárukat, hiszen az új ajánlatokhoz a tartalomszolgáltatók számára nyitva állnak a widget fejlesztési eszközök. A Samsung továbbfejlesztette a tartalomkönyvtár szolgáltatását is a TV-kben, lehetővé téve új tartalmak letöltését Ethernet kapcsolaton keresztül a Samsung szervereiről, közvetlenül a TV memóriájába.

A világ egyik legvékonyabb Blu-Ray lejátszója, a BD-P4600 is bemutatkozott, mely automatikusan beállítja a Samsung TV-k számára a lehető legjobb képminőséget. A BD-P4600 a központi eleme a Samsung Blu-Ray választékának, melyben megtalálható három lejátszó és három házimozi rendszer, köztük a világ első hangprojektoros Blu-Ray házimozija.

BD-P4600 – a világ egyik legvékonyabb BD-lejátszója

A Samsung a 2008-as Crystal TV sikerére építve alkotta meg új készülékeit. A szabadalmaztatott eljárás során kettős öntési technológiával áttetsző, színes bevonatot hoznak létre, mely jelentősen átalakítja a hagyományos zongoralakk fekete kávákról bennünk élő képet. A legújabb Crystal TV-k kávája platina feketéből krómba fordul, és végül tiszta prizmaszerű élben végződik a 8000-es, illetve bordó átmenettel rendelkezik a 7000-es és 6000-es sorozatoknál.

Említést érdemel az új WB550-es digitális fényképezőgép, mely 24 mm-es látószöggel és 10x-es optikai zoommal rendelkezik. És jobb, ha hozzászokunk a trendhez: a mozgóképeket immár HD minőségben rögzíti a Samsung új kompaktja. A nagyfelbontású tartalmak készítésének lehetősége előretörőben van a videokameráknál is, melyek között full HD-s képességgel rendelkezőt ugyanúgy találunk, mint az SMX-F34-es YouTube kompatibilis készüléket.

WB550 – 10x-es optikai zoommal

Végül szólni kell a P3 multimédia lejátszóról: a kevesebb mint 1 cm vastag, fémvázas, karcmentes üveggel ellátott kis szerkezet 3”-es érintőkijelzővel rendelkezik. Az EmoTure érintőkijelző minden parancsot finom rezgéssel jelez vissza, egyértelművé téve az ujjheggyel adott utasítások teljesítését legyen szó videó-lejátszásról, vagy zenehallgatásról.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu