Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a jövő: már a tévénkre is letölthetünk, szoftvert telepíthetünk

Smart home

Itt a jövő: már a tévénkre is letölthetünk, szoftvert telepíthetünk

A továbbfejlesztett interaktivitás, az intelligens kezelőfelületek, és a legújabb környezetbarát technológia állnak a Samsung CES-en tartott termékbemutatójának középpontjában.

Az idei kiállításon látható a 2008-ban bejelentett „felhasználóbarát digitális élmények” irányvonal második hulláma, mely a 4K megközelítést veszi alapul a fejlesztéseknél, ezek: a Kimagasló tartalom és szolgáltatás, Kapcsolódás, Kreativitás, Komponensek (content, creativity, connectivity, components). „A szórakoztatóelektronika mára már túllép az egyes termékek illetve termékkategóriák összeköthetőségén. A feladat mára az, hogy ezeket a megoldásokat a fogyasztó életstílusával kössük össze és ezáltal új felhasználói élményt teremtsünk.” – mondta Dr. Jong Woo Park a Samsung digitális média üzletágának az elnöke.

A Samsung 2009-es LED HDTV sorozata olyan 32-55” közötti modelleket foglal magába, melyek korábban elérhetetlenül magas kontrasztarányt jelenítenek meg. Valamennyi készülék több mint 40%-kal kevesebb energiát vesz fel egy azonos méretű hagyományos CCFL (hideg katód-fényű) háttérvilágítással rendelkező LCD TV-nél, ami jóval kevesebb, mint a szigorú Eco-Label minősítés minimális szintje. Emellett nem tartalmaznak higanyt és a kávájuk illetve talpuk egyaránt környezetbarát anyagokkal készül. Ennek a sorozatnak a tagja a B6000-es készülék, a világ egyik legkeskenyebb LED TV-je amely tunert is tartalmaz (a hozzá tartozó keskeny konzol 1,5 cm-re csökkenti a fal és a TV közötti távolságot).

Környezetbarát LCD TV-k a Samsungtól

A Samsung új készülékein a jövőben rengeteg tartalom böngészésére nyílik lehetőség widgetek és scrollbar használatával. A Samsung 2009-es LED, LCD és plazma TV-i egyaránt támogatják ezt az új szolgáltatást, mely elérhető akár beépített Ethernet porton, akár Wi-Fi USB dongle-on keresztül. Az „Internet@TV – tartalomszolgáltatás” webes tartalmak megtekintését teszi lehetővé a képernyőn a Yahoo! oldalaitól kezdve – mint például a Flickr vagy a Yahoo! News – egészen a YouTube-os tartalmakig. A TV-nézők még vásárlás után is bővíthetik widget-könyvtárukat, hiszen az új ajánlatokhoz a tartalomszolgáltatók számára nyitva állnak a widget fejlesztési eszközök. A Samsung továbbfejlesztette a tartalomkönyvtár szolgáltatását is a TV-kben, lehetővé téve új tartalmak letöltését Ethernet kapcsolaton keresztül a Samsung szervereiről, közvetlenül a TV memóriájába.

A világ egyik legvékonyabb Blu-Ray lejátszója, a BD-P4600 is bemutatkozott, mely automatikusan beállítja a Samsung TV-k számára a lehető legjobb képminőséget. A BD-P4600 a központi eleme a Samsung Blu-Ray választékának, melyben megtalálható három lejátszó és három házimozi rendszer, köztük a világ első hangprojektoros Blu-Ray házimozija.

BD-P4600 – a világ egyik legvékonyabb BD-lejátszója

A Samsung a 2008-as Crystal TV sikerére építve alkotta meg új készülékeit. A szabadalmaztatott eljárás során kettős öntési technológiával áttetsző, színes bevonatot hoznak létre, mely jelentősen átalakítja a hagyományos zongoralakk fekete kávákról bennünk élő képet. A legújabb Crystal TV-k kávája platina feketéből krómba fordul, és végül tiszta prizmaszerű élben végződik a 8000-es, illetve bordó átmenettel rendelkezik a 7000-es és 6000-es sorozatoknál.

Említést érdemel az új WB550-es digitális fényképezőgép, mely 24 mm-es látószöggel és 10x-es optikai zoommal rendelkezik. És jobb, ha hozzászokunk a trendhez: a mozgóképeket immár HD minőségben rögzíti a Samsung új kompaktja. A nagyfelbontású tartalmak készítésének lehetősége előretörőben van a videokameráknál is, melyek között full HD-s képességgel rendelkezőt ugyanúgy találunk, mint az SMX-F34-es YouTube kompatibilis készüléket.

WB550 – 10x-es optikai zoommal

Végül szólni kell a P3 multimédia lejátszóról: a kevesebb mint 1 cm vastag, fémvázas, karcmentes üveggel ellátott kis szerkezet 3”-es érintőkijelzővel rendelkezik. Az EmoTure érintőkijelző minden parancsot finom rezgéssel jelez vissza, egyértelművé téve az ujjheggyel adott utasítások teljesítését legyen szó videó-lejátszásról, vagy zenehallgatásról.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés