Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zsebben is elfér a szuper mini laptop

Smart home

Zsebben is elfér a szuper mini laptop

Ha még a netbook is túl nagy…

Azt hittük, hogy a netbookok alsó határát képviselő 7 colos példányoknál már nincs értelme kisebb hordozható számítógépet készíteni. Ezalatt ugyanis a PDA-k uralkodnak – ám a dél-koreai UMID gondolt egy merészet, és piacra dobta – ezt:

Az alig 315 gramm tömegű készülék gyakorlatilag belefér az ember nagyobb zsebeibe; bár pontos méretet nem adott meg gyártója. Egy 1,33 GHz-es Atom processzor dolgozik benne, 1 GB-nyi memóriával szerelték fel, és akár 32 GB-os is lehet SSD alapú háttértárolója. Rengeteg vezetékmentes csatlakozási szabványt támogat, úgymint WiBro, WiMAX, HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth. Sőt, még egy 1,3 megapixeles kamerával is rendelkezik, így akár videotelefonálásra is használható.

A nagy kérdés persze az, hogy mire elég a 4,8 colos, 1024×600 pixeles felbontású LCD. Hiába érintésérzékeny, szerintünk ez már túlságosan kisméretű ahhoz, hogy alapvető noteszgép-funkciók kiváltására lehessen használni. A dél-koreai gyártó azonban más véleményen van, bár a szűkös billentyű-kiosztás is nehézkes használatra enged következtetni. Operációs rendszer gyanánt Windows XP-t vagy Linuxot kínál hozzá.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor, hol és mennyiért kerül forgalomba a kis eszköz.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés