Connect with us

Hirdetés

technokrata

Stresszmentes karácsonyi készülődés

Smart home

Stresszmentes karácsonyi készülődés

Találja meg a nyugodtabb, békésebb karácsony felé vezető utat: íme hat jó tanács a TomTom-tól.

˝Épp elég dolog miatt kell aggódnia karácsonykor, mintsem a rokonok felé kocsikázva kialakult közlekedési dugók miatt vagy, hogy autója esetleg pont a karácsonyi rohanás kellős közepén robban le az autópályán miközben épp azon vitatkozik szeretteivel, melyik a legrövidebb útvonal˝ – olvasható a TomTom friss kiadványában, mely hat pontba gyűjti össze az okosabb és stresszmentesebb autózáshoz kapcsolódó tanácsokat. Lássuk hát a navigációs készülékeket gyártó cég karácsonyi tanácsait!

1. Kezdje a készülődést korábban, tervezzen előre! Ha vásárlásait jól meg tudja tervezni, miért nem teszi ugyanezt utazásaival is? Mielőtt elindul, egyszerűen programozza be úti célját az érintőképernyő segítségével, a többit bízza TomTom készülékére. Ha be van állítva a célállomás, nincs szüksége további adatok bevitelére vezetés közben: az egyértelmű hangutasítások minden kereszteződésnél segítenek megtalálni a helyes irányt. Önnek csak az útra kell figyelnie. És miért ne mentené el az összes szükséges ˝Érdekes Pont˝-ot, például a bevásárlóközpontokat, még indulás előtt a ˝Kedvencek˝ közé, hogy a készülék egyenesen oda kalauzolja?

2. Válassza a jobb útvonalat! A legrövidebb útvonal nem mindig a leggyorsabb. A TomTom GO sorozat termékei tartalmazzák az IQ Routes-t, mely nem az adott úton megengedett legnagyobb sebesség, hanem valódi átlagsebességek alapján számolja ki az utazást, így mindig a legjobb útvonalat ajánlja, és az érkezés várható időpontját is pontosabban számítja ki. Nem kell többé azon aggódnia, mikor induljon el, hogy időben megérkezzen kívánt úti céljához.

3. Nincs több üzemzavar! Legalábbis, ami az autóját illeti … ha mégis valamilyen problémába ütközne, rengeteg értékes biztonsági és vezetési információ található a TomTom összes készülékén megtalálható exkluzív ˝Segítség˝ menüjében, például segélyhívó és az autómentő szolgálat telefonszámai, helyszíni információk, karbantartási tippek, közlekedési szabályok és elsősegély-nyújtási tanácsok.

4. Első a biztonság! Független kutatás igazolja, hogy a navigációs készülékek pozitív hatással vannak a közlekedésbiztonságra. Növelik a vezető éberségét, és csökkentik a stresszt. Továbbá, a műholdas navigációs készülékek használata jelentősen csökkentheti az utazási időt, amikor ismeretlen környéken autózunk ismeretlen úti cél felé. A rendszeres, kanyarról-kanyarra elhangzó utasítások és a fejlett sávválasztó asszisztens révén nem fordulhat elő, hogy valahol elfelejt lefordulni, ahogy az sem, hogy bonyolult kereszteződéseknél az utolsó pillanatban kelljen veszélyes sávváltási manőverekbe kezdenie.
Amennyiben mégis elfelejt lekanyarodni a javasolt fordulónál, a TomTom navigációs eszköz, gyors útvonaltervezésének köszönhetően másodpercek alatt új útvonalat javasol önnek, így biztosítva a gondtalan, még nyugodtabb vezetés élményét.

5. Kerülje el a dugókat! A TomTom Traffic modellek egy egyszerűen csatlakoztatható forgalmi információ jelvevővel együtt kaphatók, így Ön mindig naprakész közlekedési jelentéseket kaphat, melyek segítenek elkerülni a dugókat és megőrizni nyugalmát a karácsonyi forgatagban is.

6. Sajnos mi nem tüntethetjük el a forgalmi dugókat, de a TomTom számos olyan szórakoztató funkciót kínál, melyekkel könnyebben elviselhető a dugóban eltöltött idő is. A járművezetők rögzíthetik a saját hangjukat, vagy gyermekeik által felvett utasítások segítségével is tájékozódhatnak. A telefon-kihangosító segítségével pedig akár akkor is könnyedén felhívhatja szeretteit, ha késésben van.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés