Connect with us

technokrata

Márió, a varázsló – egyszerre vásznon és neten

Smart home

Márió, a varázsló – egyszerre vásznon és neten

Almási Tamás legújabb nagyjátékfilmjének mozi-bemutatójával egy időben HD-premier is lesz a világhálón.

November 6-án kerül a mozikba Almási Tamás legújabb nagyjátékfilmje, a Márió, a varázsló, Franco Nero, Nyakó Júlia és Egyed Attila főszereplésével. A premiert azt teszi egyedülállóvá, hogy hazánkban eddig még nem volt példa arra, hogy egy film egyszerre debütáljon a mozikban és az interneten – az utóbbin ráadásul HD-minőségben. Most vált továbbá publikussá, hogy a filmet beválogatták a Kairói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. November 28-án derül majd ki, hogy a rendszerváltozás történelmi hátterébe helyezett szerelmi dráma elviszi-e az Arany Piramist.

November 6-ától a Márió, a varázsló-ra nem csak a mozikban válthat jegyet a közönség, de a Filmklik.hu oldalán on-line is kikölcsönözheti azt. Ez lesz az első alkalom Magyarországon, hogy egy nagyjátékfilm mozis és internetes forgalmazása egy időben kezdődik. Újdonság továbbá a hazai Video-on-Demand piacon, hogy a filmet akár HD-minőségben is letölthetik a felhasználók.

A Budapest Film 2007. júniusában a hazai filmforgalmazók közt elsőként indította el a Video-on-Demand rendszeren működő internetes platformját. Ezen a honlapon a felhasználók a filmek döntő többségében választhatnak, hogy az úgynevezett stream-technikával, közvetlenül a világhálóról nézik-e azt meg, vagy a kiválasztott filmalkotást előbb teljes egészében letöltik saját számítógépükre. A kifogástalan minőségű streameléshez minimum 1 Mbps sávszélesség szükséges, ez alatt érdemesebb a letöltést választani. A kölcsönzés egy 48 órás időtartamra vonatkozik, ezt követően a letöltött file a beépített DRM-rendszer miatt használhatatlanná válik. A tarifák igazodnak a videotékákban megszokott árakhoz, a fizetés banki átutalással, vagy mobiltelefonon keresztül történik. A felhasználók az adott alkotásokhoz részletes adatlapot, illetve képeket is találnak, valamint a film zenéjébe is belehallgathatnak.

Most vált továbbá publikussá, hogy a Márió, a varázsló-t beválogatták a Kairói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. November 28-án derül majd ki, hogy a rendszerváltozás történelmi hátterébe helyezett szerelmi dráma elviszi-e az Arany Piramist. A kiváló dokumentumfilmes, Almási Tamás csaknem harminc évvel legutóbbi nagyjátékfilmje, a Ballagás után most először rendezett nagyjátékfilmet. Legújabb alkotása a 39. Filmszemlén mutatkozott be a hazai közönség előtt, ahol az ötödik legnézettebb film volt.

A Kairói Nemzetközi Filmfesztivál – melynek tiszteletbeli elnöke Omar Sherif -, az arab világ egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválja, melyet 1976 óta évente rendeznek meg. Legutóbb 2006-ban nyert magyar film Kairóban, akkor a legjobb forgatókönyv díját Elek Judit kapta A hét nyolcadik napja megírásáért.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin