Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rémisztő robotlány Japánban

Smart home

Rémisztő robotlány Japánban

Kicsit beteges, kicsit ijesztő: egy öt éves kislányt építettek az Osaka Egyetem munkatársai, amely minden eddig robotnál jobban hasonlít az emberre.

Talán többen emlékeznek még az A.I. – Mesterséges értelem című Spielberg filmre, ahol egy robot gyermek próbált meg rájönni, ki is ő valójában. Nos, ez az utópia, ijesztő közelségbe került a napokban, Japánban ugyanis olyan robotgyermeket raktak össze az Osaka Egyetem munkatársai, amely már valóban hasonlít egy valódi emberre.

Igaz, a robottestre húzott szilikon bőr, és a mesterséges mimika még nem tökéletes, de a rémisztő arcú lány így is képes 50 szenzorral számtalan olyan mozdulatra és arckifejezésre, amelyre egy valódi kislány. A Tokióban megrendezett CEATEC konferencián bemutatott modellt nagy érdeklődés övezte, bár sokan inkább idegenkedtek a látványtól, a képeket és a videókat elnézve ezen egyáltalán nem csodálkozunk. Még csak találgatni sem merünk, hova vezet mindez, de tény, hogy Spielberg filmje hamarosan egészen új értelmet nyerhet.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés