Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bonyolult az energiatakarékossági pályázat, sok az elutasítás – van megoldás!

Smart home

Bonyolult az energiatakarékossági pályázat, sok az elutasítás – van megoldás!

Virtuális tanár segíti a NEP-igénylőket

Tekintettel a Nemzeti Energiatakarékossági Programra (NEP) beadott igénylések magas, mintegy 25 százalékos visszautasítási arányára, különleges internetes tanfolyam indul a pályázni kívánó magánszemélyek számára. A virtuális internetes tanár azon kívül, hogy érdekes technikai megoldásként jelenik meg a résztvevők képernyőjén, a rendszer segítségével ingyenesen előszűri a jelentkezők jogosultságát.

„Minden korábbinál érdemesebb indulni az idén a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium által meghirdetett Nemzeti Energiatakarékossági Program (NEP) támogatásaiért, ugyanakkor az ehhez kapcsolódó nehézkes adminisztráció visszatartó erő lehet. A múlt évben a beadott pályázatok egynegyede volt érvénytelen és utasíttatott vissza a jogosultság hiánya vagy formai hiba miatt” – ismertette az alaphelyzetet az Infotéka Software Kft. ügyvezetője. Laczkó János és cége ezért hívta életre azt a kezdeményezést, amely egy különleges online tanfolyam formájában vezeti végig az érdeklődőket a sikeres NEP-pályázatok írásának lépésein.

A szolgáltatás első és ingyenes elemeként egy kérdéssor megválaszolásával bárki kiderítheti, egyáltalán jogosult-e a támogatásra, nincs-e esetében kizáró ok. Ezek után csatlakozhat az oktatáshoz két formában.

Az egyik, hogy az előre egyeztetett időpontban belép a cég „virtuális tantermébe”, és ott egy instruktor segítségével végigveszik a pályázat egyes lépéseit. Itt a résztvevő szóban és írásban egyaránt felteheti kérdéseit, látja, amit az oktató a táblára ír, beszélhet a többi résztvevővel, stb. A csatakozáshoz a szokásos webböngészőn kívül nincs másra szükség.

A másik módozat, hogy a jelentkező nem élőben vesz részt az órán, hanem letölti a tanfolyam rögzített anyagát, és esetleges kérdéseit később, telefonon vagy e-mailben teszi fel. Az oktatáson kívül a szervezők formanyomtatványokkal, illetve a szükséges iratok, tanúsítványok beszerzésének mikéntjével is segítik a leendő pályázókat.

A NEP évek óta az egyik legnépszerűbb pályázati forrás, melyet magánszemélyek is igénybe vehetnek. A NEP-2008 ráadásul a korábbi évekhez képest nagyobb támogatást nyújt. Az eddig rendelkezésre álló 1,6 milliárd forintos keret további egymilliárddal nőtt, a tárca megemelte a támogatás intenzitását (hányadát) és maximális mértékét is. Az idén ötféle pályázatra lehet jelentkezni: nyílászáró cserére és utólagos hőszigetelésére, fűtés- és melegvíz-ellátás korszerűsítésére, a lakóépületek utólagos hőszigetelésére, többcélú energiatakarékossági beruházásokra és végül a megújuló energiahordozók felhasználásának ösztönzésére.

Laczkó János szerint a rendszer révén lényegesen több érvényes igénylés születhet az idén, és a lehetőség olyan emberekhez is eljut, akik eddig nem mertek belevágni pályázatuk megírásába.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés