Connect with us

Hirdetés

technokrata

Photokina: a legújabb Samsung fényképezőgépek

Smart home

Photokina: a legújabb Samsung fényképezőgépek

Fókuszban a nagy felbontás, a nagylátószög, illetve a HD videó.

Multimédiás lehetőségeket kínáló, részletgazdag képeket garantáló kamera kínálattal érkezett az idei kölni Photokina kiállításra a Samsung. Készülékei közt megtalálható a 14,7 megapixeles NV100HD, a beépített médialejátszót, MP3 playert, illetve szövegnézegetőt is tartalmazó NV9, és az ultra-nagy látószögű (24 milliméter) kompakt kamera, a HZ1.

A Photokina, a fotógráfiai és képalkotási szektor legnagyobb nemzetközi kiállítása idén is rengeteg új bejelentést tartogat. A kiállítás a képkészítés, tárolás, feldolgozás és kidolgozás teljes területét érinti. A vásár nemcsak, mint vásárlási lehetőség, de az új trendek és irányok bemutatkozásának fóruma is. Ami az IFA a szórakoztató elektronikának, az a Photokina a képrögzítésnek. A kiállítás egyaránt értékes csemegékkel szolgál mind a profi, mind az amatőr látogatók számára.

Széles kínálattal várja a látogatókat a Samsung Kamera üzletága a kölni Photokina kiállításon, ahol a vállalat bemutatja 2009-es, az új fogyasztói trendekre megoldást nyújtó termékpalettáját. A fejlődés egyik irányát abban látják a Samsungnál, ha a már meglévő technológiákat kombinálják egymással a fejlesztések fókuszba helyezésével, illetve a konvencióktól való eltéréssel. Különböző felhasználói igényeknek megfelelve olyan megoldásokat kínálnak, melyek egy fénykép teljes életciklusát végigkísérik, a fotó létrejöttétől kezdve, a tároláson át, egészen a megosztásig. Az egyik új fogyasztói elvárás a fizikai távolságok gyors legyőzése. A Samsung ezért kifejlesztette a világ első tízszeres optikai zoommal rendelkező ultra nagy látószögű (24 milliméter) kompakt kameráját, a HZ1-et.

HD élmények megosztása
A HD méretű képek és videók, melyeket a Samsung NV100HD fényképezőgéppel vagy a HMX20 videó kamerával rögzítünk, akár azonnal megnézhetőek, ha a készülékeket összekötjük egy nagyfelbontású Samsung TV-vel. Ha Anynet + HDMI-CEC szabványú a televíziónk, akkor akár egyetlen távirányítóval is irányíthatjuk az összes audió–videó berendezésünket, beleértve ebbe a házi mozinkat, a Blu-ray lejátszónkat, a digitális kameránkat, illetve a TV-t magát.

Vezeték nélküli kapcsolat
A Samsung DLNA-képes digitális AV termékien keresztül a felhasználók bármilyen streaming, vagy letöltött tartalmat élvezhetnek a lakás bármely pontján, akár egyszerre több készüléken is. A Samsung fényképezőgéppel készített fotókat könnyedén át tudjuk küldeni a tévénkre, hogy megnézzük és mindezt bármilyen kábeles csatlakozás nélkül. Wi-Fi hálózat segítségével pedig elküldhetjük a fotót akár az asztali számítógépünkre is, vagy feltölthetjük bármelyik képmegosztó oldalra, illetve elküldhetjük email csatolmányként is.

Samsung NV100HD
A 14,7 megapixeles felbontásnak és a 28 milliméteres nagylátószögű, 3,6x-os optikai zoomra képes Schneider lencsének köszönhetően az NV100HD a gyártó szerint tűéles és részletgazdag képeket készít. Jelenleg az NV100HD a legkifinomultabb digitális fényképezőgép a Samsung kínálatában, mely többek közt 720p videófelvevővel, kettős képstabilizátorral, illetve nagyfelbontású 3 colos LCD-vel rendelkezik. A Samsung Smart Touch 2.0 technológiának köszönhetően a felhasználók könnyedén elérhetik, és akár egyetlen ujjmozdulattal kezelhetik a kamera beállításokat és funkciókat.

Samsung NV9
A NV9 egy ultra-kompakt, 10,2 megapixeles digitális fényképezőgép, melyet 2,7 colos kijelzővel, ötszörös belső optikai zoom-mal, és kettős képstabilizátorral láttak el. A gép számos multimédiás lehetőséget kínál: többek között beépített média lejátszót, MP3 playert és szövegnézegetőt is tartalmaz. A készülék arcfelismerő technológiájának köszönhetően egyszerre akár kilenc arcot is felismer, melyekre automatikusan fókuszál, illetve kiszámítja a legoptimálisabb zoom és a legjobb képminőséget garantáló expozíciós értéket. A Smile Shot funkció felismeri a változásokat a fotózott személy arcán, és csak akkor exponál, ha az éppen mosolyog. Hasonló elv alapján a pislogás kiszűréséért a Blink Shot funkció felel.

Samsung HZ1
A HZ1 a világ első tízszeres optikai zoommal rendelkező, ultra-nagy látószögű (24 milliméter) kompakt kamerája. A készülék kapcsán említést érdemel többek közt a HD filmfelvétel, a Perfect Portrait System, a Function Description, a Photo Style Selector és a DCM (Digitális Tartalom Menedzser) szolgáltatás. Ez utóbbi teszi lehetővé a felhasználóknak, hogy könnyedén kezelhessék és tárolhassák képeiket.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés