Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új fejlesztésű LED izzók

Smart home

Új fejlesztésű LED izzók

Tizenegy új világítótest.

A mai energiafogyasztást figyelembe véve elmondható, hogy Japánban a kereskedelmi létesítmények (gyárak, irodák) közel kétszer annyit költenek világításra, mint a lakossági fogyasztók, így egyre nagyobb igény mutatkozik az újgenerációs világítótestekre, amelyek környezetkímélőbbek, és nem tartalmaznak olyan ártalmas anyagokat, mint amilyen a fénycsövekben található higany.

A Sharp Corporation ezért új LED világítótesteket fejlesztett ki, melyek alacsony fogyasztás mellett, hasonló fényerő kibocsátásra képesek, mint a manapság a gyárakban, irodaházakban és üzletközpontokban, legnagyobb számban megtalálható hagyományos fénycsöves lámpatestek – azaz a beépíthető LED lámpatípusok egy hagyományos 150 wattos izzó teljesítményét képesek nyújtani. Szeptember elsejével összesen 11 lámpatípust mutat be a gyártó a Japán piacon.

A téglalap alakú világítótestek, a maguk 74 lumens/watt teljesítményükkel ugyanakkora fényerő elérésére képesek, mint a hasonló formájú, két darab 40 wattos fénycsővel felszerelt lámpák. Mindez hozzávetőleg 25%-os energiaköltség-csökkentést eredményez. A szórt fényt kibocsátó technológiának köszönhetően mind a téglalap alakú, mind a négyzet alakú lámpatestek ideálisak konferenciatermek és fogadóterek egységes megvilágítására.

A beépíthető típusok között akad olyan is, amely akár egy 150 wattos hagyományos izzó fényerejét képes pótolni, tehát ideális választás bevásárlóközpontok belső tereinek, valamint irodaházak és szállodák bejárati csarnokainak és fogadóhelységeinek megvilágítására.

Az új LED-es világítástechnológiát az Oszaka tartományban található Sakai-ban épülő, „A 21. század gyártókomplexuma” névre keresztelt épületegyüttes valamennyi üzemében alkalmazni fogják. A várhatóan 2010 márciusára elkészülő beruházás minden idők eddigi legnagyobb LED lámpa arzenálját felvonultató vállalkozása, amely utat mutathat a többi nagyvállalatnak is.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés