Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tű helyett napelem

Smart home

Tű helyett napelem

Nem mindegy, hogy melyiket válasszuk…

A ruhaneműbe integrált napkollektor nem új keletű, hiszen láttunk már apró elemekből készült koktélruhát is. Ám most, a nyakkendőről esik szó, amely köztudottan a férfias öltözködés dísze, már Balzac is úgy említi, mint a lélek tükrét.

Az Iowa State University kutatói a fotovoltaikus szövetek hatékony felhasználásán dolgozva találták ki ezt a nyakkendő-kreációt, mikor az általuk újonnan felfedezett speciális szövet beépítésén törték a fejüket. A napfény hasznosítására szolgáló felület adja a nyakkendő mintáját, amely magában rejt egy zsebet is, ahol tulajdonképpen a mobiltelefon töltődik. Ezen túl az irodai dolgozók könnyen és hatékonyan tölthetik fel elektromos kütyüiket.

Nincs is szebb a funkció és a forma harmonikus összetalálkozásánál, legyen az akár egy napfényből energiát előállító nyakkendő. Azonban némi probléma adódik ezzel kapcsolatban, hiszen manapság már a házasságkötésen és a munkainterjún kívül kevesen kötnek a nyakukba ilyet – de elképzelhető, hogy előnyös tulajdonsága miatt széles körben beválik.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés