Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nikon D700 – a legújabb digitális tükörreflexes

Smart home

Nikon D700 – a legújabb digitális tükörreflexes

A Nikon az új D700-as modellel tovább bővíti FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek körét.

A Nikon bejelentette vadonatúj, FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépét, a 12,1 megapixeles Nikon D700 modellt, mely kisebb formátumban, még több fotós számára teszi elérhetővé a Nikon D3 képminőségét. A D700 megörökölte a D3 fényképezőgép képminőségét. A készülék ugyanazokra az alapvető technológiákra épül, így például nagy érzékenységű, nagy képponttávolságú, 12,1 tényleges megapixeles CMOS képérzékelővel és résmentes mikrolencse elrendezéssel büszkélkedhet, melyek széles ISO érzékenység-tartományban világos, tiszta képeket eredményeznek. Nagy sebességű Expeed képfeldolgozó rendszerének, 14 bites analóg-digitális konverziójának és 16 bites képfeldolgozási útvonalának köszönhetően a D700 biztosítja a jelentős mértékű nagyítási és leképezési arány eléréséhez szükséges részletességet és egyenletes átmenetet.

Mozgásban az FX
A D700 ideális választást jelenthet azok számára, akiknek olyan, tökéletesen a kézbe illő digitális tükörreflexes fényképezőgépre van szükségük, mellyel mozgás közben is kitűnő fényképeket készíthetnek, és nem kell lemondaniuk a készülék tartóssága, valamint a környezeti hatásokkal, például a nedvességgel és a porral szembeni ellenállósága iránt támasztott igényekről. A D700 képérzékelő-tisztítás funkcióval rendelkezik, mely magas frekvenciájú rezgésekkel csökkenti a képérzékelő felületén előforduló porosodást. A kisméretű 1.500 mAh EN-EL3e lítium-ion akkumulátorral gyors, 5 kép/másodperces képtovábbítási sebesség érhető el, mely a külön megvásárolható, és a nagy teljesítményű, 2.500 mAh EN-EL4a akkumulátor használatát lehetővé tevő MB-D10 elemtartó markolattal igény szerint akár 8 kép/másodperc sebességre növelhető. Ennek köszönhetően a D3 és a D300 modellt már használó fotósok teljesen azonos forrásból biztosíthatják készülékeik tápellátását. Az új modell újdonsága a praktikus, beépített, automatikusan felnyíló i-TTL vaku, mely 24 milliméteres objektívnek megfelelő fedettséget biztosít, és tökéletesen alkalmas diszkrét vakus fényképezéshez olyan esetekben, amikor külső vaku használata esetleg kényelmetlen lenne.

Remek fényképek
Relatíve kedvező ára ellenére a D700 kiváló funkciók átfogó tárházát biztosítja kompromisszumok nélkül; ide tartozik a mindössze 40 ezredmásodperces kioldási késedelem, a tökéletes pontosságáról híres, 51 pontos MultiCAM3500 AF-rendszer, a DX-kivágás mód és a kontrasztérzékelő AF-et alkalmazó Élő nézet, melyet az új modell a D3 és a D300 fényképezőgépnél már jól bevált, nagy felbontású, 7,62 centiméteres TFT LCD-n jelenít meg. Az FX-formátumú fényképezőgépek egyik legfontosabb jellemzője a kereső által nyújtott élmény, és ezt biztosítandó a D700 keresője kiváló, tömör üvegből készült pentaprizmájának, 95 százalékos képfedésének és állítható LED-es AF-pont megvilágításának köszönhetően világos, zavartalan képélményt kínál. A fényképezőgép új, intelligens funkciója Élő nézet módban megjeleníti a Virtuális horizont szintjelzőt, melynek segítségével a fotós meghatározhatja a kézben tartott készülék tájolását.

A Nikon D700 július végén jelenik meg a kereskedelmi forgalomban, még pedig 2.599 eurós (610 ezer forint) ajánlott végfelhasználói áron.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés