Connect with us

Hirdetés

technokrata

Filmnézés, kodektelepítés nélkül

Smart home

Filmnézés, kodektelepítés nélkül

Megújult a Media Player Classic.

Kedvenc filmjeinkhez még mindig nem feltétlenül a Windows Media Player a legjobb választás. „Alapból”, a Windows telepítése után ugyanis számos alkotást le sem tud játszani – a Microsoft (különböző okokból) nem integrálta tele kodekekkel. Erre megoldást jelenthet egy kodekcsomag installálása, amitől azonban sokan ódzkodnak. Ez nem is meglepő, hiszen ki akarja teleszemetelni a számítógépét olyan programokkal, amelyek egy jó részét nem is használja. A sok telepített kodek ráadásul össze is akadhat, és akkor megint csak ott vagyunk, ahonnan indultunk: nem tudjuk megnézni a filmeket PC-n.

Érdemes lehet tehát elgondolkodni egy olyan lejátszószoftver installálásán, mely magában foglalja a lényeges/szükséges dekódoló algoritmusokat, így nem kell vesződni azok egyenkénti összevadászásával. Ezek egyik legnépszerűbbike a külsőre igencsak fapadosnak mondható Media Player Classic. Nem összekeverendő a Microsoft alkalmazásával; a programot nem a redmondi programozók fejlesztik.

Milyen előnyökkel bír még az MPC? Kicsi az erőforrásigénye, hasonlít a régi (6.4-es) Windows Media Playerre, van integrált DVD-lejátszója valósidejű nagyítási lehetőséggel. Támogatja az AVI feliratokat, a Quicktime és a Realvideo formátumokat stb. Könnyű használhatóságáról bárki meggyőződhet, ha letölti a legújabb, 6.4.9.1 Build 20080612-es változatot gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés