Connect with us

Hirdetés

technokrata

Audi: elektromos autó 10 éven belül

Smart home

Audi: elektromos autó 10 éven belül

A német gyártó csatlakozott a többiekhez, így valósággá válhat a káros gázok kibocsátása nélkül üzemelő gépkocsi megjelenésébe vetett remény.

Rupert Stadler, az Audi vezérigazgatója jelentette be nemrég a német Welt am Sonntag magazinnak adott interjúja során, hogy a vállalat csatlakozott a többi német autógyártóhoz, az energiaforrását tekintve elektromos autó megalkotása ügyében. Stadler annak a meggyőződésének adott hangot, miszerint az elkövetkező 5-10 év során az akkumulátoros technológia – meglepően gyorsan – uralkodó szerepre fog törni a személyi közlekedésben. „Ekkorra káros gázkibocsátás nélküli autókat fogunk kínálni.” – idézte a Reuters az Audi vezetőjét.

Németország autógyártóinak egyik legfőbb gondja jelenleg a szigorú kibocsátási kvóta, amit az Európa Tanács határozott meg számukra. Eszerint a tagállamokban előállított és eladott új autók átlagos, flottaszintű széndioxid kibocsátásának 2012-re el kell érnie a 120 g CO2/km célkitűzést. Ezen sokat segít például az a fejlesztés, melynek révén a vállalat az idei év közepétől sorozatgyártásban készíti a világ egyik legtisztább dízelmotorját: mindössze 119 g CO2/km értékkel rendelkezik. Ennél azonban egyértelműen jobb egy nulla (közvetlen) kibocsátással bíró jármű.

Ez utóbbi elérését azonban egyedül az Audi nem tudja megvalósítani, így össze kellett fognia olyan ismert márkákkal, mint például a BMW. Ez utóbbi nemrég mutatta be hetes sorozatának hidrogénhajtású változatát Detroitban, amely kevesebb szénmonoxidot bocsát ki, mint amennyi a körülötte levő levegőben van. De nem szabad megfeledkezni a Mercedes-ről sem, amely tavaly a frankfurti autókiállításon mutatta be dízel-elektromos hibrid koncepcióautóját, melynek 2010-re várható megjelenése.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés