Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milliós kártérítés a kigyulladt laptop miatt

Smart home

Milliós kártérítés a kigyulladt laptop miatt

A Sony nem ismerte el hibáját, de fizetett.

Tavaly nyáron írtunk arról, hogy egy japán pár beperelte a Sony-t és az Apple-t, mert korábbi noteszgépük a lángok martalékává vált. A hordozható számítógép 2006 áprilisában gyulladt ki, és mindez olyan gyorsan történt, hogy nemcsak a notebookot nem sikerült megmenteni, hanem még a japán férfi is megsérült. A történtek miatt a házaspár úgy döntött, hogy pert indít, mind a forgalmazó (Apple), mind az akkumulátorgyártó (Sony) ellen – összesen 2 millió jen (átszámítva nagyjából 3 millió forint) értékben.

Nos, az ügy nemrég ért véget, mégpedig a felek peren kívüli megállapodásával. A fent említett két vállalat beleegyezett abba, hogy 1,3 millió jent (ami körülbelül 2 millió forintnak felel meg) kifizessen a távol-keleti pár számára. A megegyezést segítette, hogy a per során az Apple japán leányvállalata elismerte felelősségét az esetben; a Sony azonban mindvégig kitartott azon állítása mellett, hogy az akkumulátor és az eszköz kigyulladása közötti közvetlen összefüggés nem bizonyítható.

Valóban elgondolkodtató, hogy a noteszgépben más, olyan tűz- és robbanásveszélyes elemek okozhatták-e a tüzet, mint a DVD-író vagy a processzor, annak ellenére, hogy a két évvel ezelőtt gyártott Sony akkumulátorok közismertek voltak gyártási hibájukról…



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés