Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új alapanyag a mobiltévé és az internet számára

Smart home

Új alapanyag a mobiltévé és az internet számára

Videokazetták helyett digitális anyagok készülnek.

A legnagyobb brit TV-társaság, a BBC világszerte átáll a digitális programgyártásra. A koncepciót, melynek neve Digital Media Initiative (DMI) és a maga nemében az egyik legnagyobb Európában, a Siemens IT Solutions and Services (SIS) valósítja meg számára. Az új IT-megoldással az adásokat rövidebb idő alatt és olcsóbban lehet előállítani.

Eddig a TV-műsorok (anyagok) előállításához videokazettákat használtak a BBC-nél. Az archívumokban kézzel feliratozott kazetták halmozódnak, de az analóg filmanyagok ideje most lejár. A DMI révén a BBC teljesen digitális működésmódra áll át mind a gyártásban és archiválásban, mind pedig a TV-anyagok átvitelében és elosztásában.

A BBC hatalmas archívum-kincsét a jövőben a „Digital Library” fogja tárolni. A megoldás, amely egyidejűleg archívum és digitális könyvtár, a szerkesztőknek központi munkaplatformként szolgál. Íróasztaluk illetve PC-jük mellől, digitális szerkesztő és vágó rendszerek segítségével dolgozhatnak a TV-anyagokon és hozhatják kész állapotra azokat. Különféle formátumokat lehet előállítani, például klipeket és podcastokat mobiltévé és internet céljaira.

Az SIS a BBC technológia-partnereként és rendszerintegrátoraként fejleszti ki, valósítja meg , teszteli és működteti a DMI-t. A feladat részei többek között: nagy teherbírású hálózat- és szerver-architektúra a hatalmas adatmennyiségekhez, egy „work-in-progress” megoldás az anyagok gyártásának dokumentálására, egy portál-architektúra, amely szabályozza, hogy melyik munkatárs milyen anyagokhoz férhet/nyúlhat hozzá, továbbá „playout-rendszerek” a TV-reklámok és a tulajdonképpeni műsorok másodperc pontosságú kombinálására.

A Siemens korábban már a BBC Scotland számára létrehozta a glasgowi adóközpont számára a komplett digitális infrastruktúrát és adástechnikát, amely 2007-ben állt üzembe.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés