Connect with us

Hirdetés

technokrata

BenQ T60: bejött a karcsúság

Smart home

BenQ T60: bejött a karcsúság

Áprilistól már kapható az ultravékony kisokos.

A BenQ hat digitális életforma terméke elnyerte a „2008 red dot award: product design” termékfejlesztési díjat az Essen Design Zentrum Nordrhein Westfalentől, a termékfejlesztés, a dizájn-koncepció és -kommunikáció nemzetközi szakértői testületétől. A red dot (pirospont) presztízsértékű termékfejlesztési nívódíj, amely az újszerű kivitelezést, a kiváló minőséget és funkcionalitást díjazza, ezért minden országból a csúcsvállalatok versenyeznek érte, hogy elnyerjék a világviszonylatban is nagy tiszteletben álló elismerést. Idén a díjazott BenQ termékek öt nagy termékcsalád tagjai: ezek az LCD-monitorok (V2400W), a mobiltelefonok (T60), a projektorok (a P1 Pocket Projector és a többfunkciós MP512), a digitális fényképezőgépek (C750) és az LCD-televíziók (V37).

(A BenQ egyébként a minap jelentette be, hogy a képen látható készülék áprilisban már elérhetővé válik a tajvani, bangladesi és török piacokon.)

„2001-es piacra lépése óta a BenQ több mint 200 nívódíjat kapott a világ legelismertebb nemzetközi termékfejlesztési testületeitől. Kimagasló műszaki megoldásaink mellett egyedi termékfejlesztési látásmódunkkal újítjuk meg folyamatosan az iparág arculatát. Meggyőződésünk, hogy nem szabad kizárólag a külalakra szorítkozni, a kifejlesztett terméknek az életünket kell jobbá tennie: élményeket és kész megoldásokat kínálva a fogyasztóknak” – nyilatkozta Manfred Wang, a BenQ termékfejlesztési igazgatója. „Továbbfejlesztjük formatervezési potenciálunkat, hogy képességeinket korszerű nyugati műszaki megoldásokkal társítva olyan életforma termékeket alkothassunk meg, amelyek örömet okoznak vásárlóinknak.”

A red dot termékfejlesztési díjért folytatott verseny az egyik leghíresebb és legnagyobb kihívást jelentő nemzetközi megmérettetés a világon. A döntést köztiszteletben álló nemzetközi szakértők testülete hozza meg. A 2008-as red dot termékfejlesztési díjra 51 ország összesen 3203 termékkel pályázott. A termékeket a következő szempontok szerint értékelték: újszerűség, működés, formatervezés, tartósság, környezettudatosság és közérthető működtetés. Kizárólag a legötletesebb és leginkább innovatív csúcsminőségű termékek nyerhetik el a kiválóság pirospontját.

A BenQ csak az utóbbi három évben 30 red dot termékfejlesztési díjat nyert el, és 2008. június 23-án ismét ott lesz az esseni Aalto Színház Operaházában megtartandó díjátadáson. A kulturális világörökséghez tartozó Zeche Zollverein területén lévő red dot kiállítás valamennyi díjnyertes terméket bemutatja 2008. június 24. és július 27. között.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés