Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pendrive – fából

Smart home

Pendrive – fából

Különlegesség a javából!

A stílus és az USB flash drive azok a szavak, amelyekkel ritkán találkozhatunk egy mondaton belül, ám a lengyel Zana Design úgy gondolta, hogy a kettő dolognak nem feltétlenül kell kizárnia egymást. Míg egyesek néhány gyémánttal dobják fel egy technikai kütyü árát, addig a Zana Wood pendrive sorozata sokkal kifinomultabb, ugyanis az egzotikus merbau fát kombinálja ezüsttel és féldrágakövekkel, karcsú és stílusos csomagolásban. Noha az egyszerű eszközön általában egy LED jelzi a működőképes állapotot, a villogása pedig az adatforgalmat, ebben az esetben borostyánkövek veszik át ezeket a feladatokat.

A 110 dolláros ár kicsit magasnak tűnik egy 8GB-os modellért, de legalább belevésethető a nevünk – felár nélkül, mivel eleve kézzel gyártott termékekről van szó. Windows 98-at kivéve nem igényelnek telepítést, Linux és Mac környezetben is kiválóan használhatók.

A merbau (Intsia Acuminata) fa nagyra növő példányai Malajziában, Indonéziában, a Fülöp Szigeteken, és a Csendes-óceáni szigeteken találhatók meg. Nehéz csiszolni és szárítani, de mivel minimális mértékben zsugorodik, garantált a jó minőség. Textúrája durva, a szálak gyakran csavartak, mechanikai ellenálló képessége nagyon jó, tartós fa. Nagyon hasonlít az afrikai dióhoz, ám annál jóval olcsóbb.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés