Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tudom, hol éltél tavaly nyáron…

Smart home

Tudom, hol éltél tavaly nyáron…

Hátborzongató helymeghatározás

A legújabb kutatások szerint az ivóvízben található izotópok beépülnek a hajszálakba – azok növekedése közben. Ezek az izotópok pedig erőteljesen összefüggnek a földrajzi területekkel. Ez azt jelenti, hogy egy hajtincsből nagy valószínűséggel meg tudják mondani a tudósok, hogy tulajdonosa körülbelül hol lakott, mikor a hajának az a része nőtt. Minél hosszabb egy ilyen hajtincs, annál több információ láthat napvilágot.

A helymeghatározás természetesen nem a legpontosabb: a hajunk nem mondja meg, hogy hívták pontosan a szomszédunkat, ám a módszert már sikeresen alkalmazták detektívmunka közben. Egy meggyilkolt „Jane Doe” hajtincse alapján leszűkítették azt a területet, ahol az áldozat a feltételezések szerint az utolsó két évben tartózkodhatott. A szakemberek úgy vélik, a technológia hasznos lehet sorozatgyilkosok felkutatásában.

Joggal gondolhatnánk, hogy akkor a hazai lakosság nagy része óbudai, margitszigeti, valamint a Káli medence környékéről való, ám a palackozott víz fogyasztásával sem verhetjük át a természetet. A tudósok szerint ugyanis nem lehet kivédeni a lakhelyünkre jellemző izotópokkal történő érintkezést. Ott vannak ugyanis a levesekben, a kávéban, a jégben, de még a helyi vízben főtt tészta is tartalmazza. Így ha férjünk azt állítja, hogy a legutóbbi fél éves kiküldetése ideje alatt Írországban tartózkodott, csak szedegessük össze ritkuló haját a nagypárnáról, és vigyük a megfelelő laborba. Nincs ennél jobb magánnyomozó!



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés