Connect with us

technokrata

Nálunk dőlhetnek el az új generációs infokommunikációs technológiák

Smart home

Nálunk dőlhetnek el az új generációs infokommunikációs technológiák

Budapest lehet Európa innovációs központja.

Magyarország eltökélt abban, hogy Budapesten legyen az Európai Innovációs és Technológiai Intézetet (EIT) székhelye, nem véletlenül, hiszen azon túl, hogy egy számunkra kedvező döntés jótékonyan hatna Magyarország nemzetközi megítélésére, tudományos és EU-diplomáciai megbecsülésére, közvetett módon a versenyképességet is javítaná. A felsőoktatási intézmények, kutatási szervezetek és a vállalati szféra innovációs törekvéseinek katalizátoraként ugyanis az EIT vonzóbbá teheti a magántőke számára a tudásba és innovációba történő befektetést.

Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter szerint az EIT szakmai tevékenységébe való közvetlen bekapcsolódás lehetősége a kelet-közép-európai régiót is felértékelné, hiszen kitágítaná lehetőségeit az európai szintű stratégiai innovációs hálózat megalkotásában.

Mint ismeretes, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet az unió gyorsabb gazdasági növekedést célzó stratégiájának egyik eszköze. Célja a legmagasabb színvonalú felsőoktatási, kutatási és innovációs tevékenységek integrálásával hozzájárulni az európai közösség és a tagállamok innovációs kapacitásának fejlesztéséhez. Feladata a tudományos és innovációs társulások (Knowledge and Innovation Communities, KICs) keretében az egyetemek, kutatóintézetek és vállalatok partnerségén alapuló hálózatok – tervek szerint induláskor például az alternatív energiával és a klímaváltozással, valamint nagy valószínűséggel az új generációs infokommunikációs technológiákkal foglalkozó tudományos tevékenység – szervezése.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin