Connect with us

Hirdetés

technokrata

Überautó: zéró kibocsátás?

Smart home

Überautó: zéró kibocsátás?

A koncepcióautó 2008. márciusában mutatkozik be a Genfi Autószalonon.

Az autókat úgy tervezték, hogy nagy sebességgel is tudjanak menni, feleslegesen – elég csak az utak állapotát szemügyre venni – emiatt úgy kellett megépíteni őket, hogy ellenálljanak az ilyen nagy irammal végbemenő ütközéseknek. Ennek köszönhető, hogy a szükségesnél jóval nehezebbek (légzsák, acéllal megerősített gyűrődési zónák), üzemanyag-felhasználásuk az optimálistól fényévekre van, és túl sok káros anyagot bocsátanak ki.

Tény, hogy a zöldek fókuszában leginkább a személygépkocsik vannak, noha ezek mindössze a rendelkezésre álló energia 15-20 százalékát használják el, és nem titok, hogy egy nagy adatközpont által fogyasztott energia elegendő lenne egy 30-40 ezres város ellátására.

A LifeCar célja, hogy megmutassa, null-emissziós autóval is élvezet a vezetés. A teljesítmény és az üzemanyag takarékosság eme látványos kombinációja pedig kellően kifejezi vezetőjének környezettudatos magatartását. Ami pedig a pláne benne, hogy csinosabbra sikeredett, mint társai. Noha szemből olyan, mintha egy Rolls-Royce hűtőrács akadt volna az elejére, de oldalról nézve azt látni, hogy a jövőből érkezett.

Valami mégis azt súgja, hogy a sportautókat nem seperi le egyhamar, nagyrészt azért, mert az olaszok szeretik Lamborghini-jeiket, a britek Bentley-jeiket, a németek pedig Porsche-ikat.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés