Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fokozottan figyelik az autókat

Smart home

Fokozottan figyelik az autókat

Intenzív ellenőrzés alatt tartott zóna Londonban.

A brit főváros levegőminőségének hosszú távra szóló javítására a Transport for London (TFL) közlekedési szervezet 2008 februárjában az egész városra kiterjedő alacsony légszennyezésű zónát (Low Emission Zone, LEZ) vezet be, illetve működtet. Ebben a zónában csak olyan teherszállító járművek, buszok és taxik közlekedhetnek, amelyek kipufogó gázai egy bizonyos szabványnak megfelelnek, és mint ilyenek regisztrálva vannak.

A járművek hatékony ellenőrzésére a TFL a zóna 75 pontján digitális kamerákat telepít a rendszámtáblák automatikus leolvasására, amelyek a felvételeket kódolt digitális formában egy szélessávú IP-hálózaton keresztül a központba továbbítják. Ott a rendszámtábla-adatokat egy adatbázissal „ütköztetik” és azonosítják. Akinek nincs rendben a szénája, 500-1500 font büntetést fizethet.

A TFL már a LEZ kialakítása előtt jó tapasztalatokat szerzett a Siemens technológiájával. A cég ugyanis a belvárosi fizetőbelépős zóna bővítésekor, 2007-ben már telepített egy rendszám-felismerő rendszert, amely sikerrel „buktatja le” a belső-londoni zónában feketén közlekedőket, akik nem fizették meg a belépő-, azaz légszennyezési díjat. A város a többletbevételekből többet költhet a tömegközlekedési hálózat fejlesztésére.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés