Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy közlekedési eszköz a jövőből

Smart home

Egy közlekedési eszköz a jövőből

Természetesen csúcstechnológiával.

Minden kornak megvan a maga előnye és hátránya. Noha régen a természettel nagyobb összhangban éltünk, akár egy egyszerű fertőzés is megölhetett minket, addig a 21. században számos más problémával kell megküzdenünk, ám egyre fejlettebb az orvostudomány és a közlekedés is. Egyes vállalatok űrlifteket terveznek, míg mások a lokális-globális személyszállításon dolgoznak, hogy minél jobban kihasználhassuk az időnket.

Fontos szempont a távolságok áthidalásakor a földrajzi elhelyezkedés és domborzat, hiszen más-más kihívást rejt magában egy teljen sík, vagy éppenséggel egy hegyes-dombos terület. Ismerve a mediterrán építészetet, valamint Velence speciális adottságait, kifejezetten nem lehet könnyű dolga azoknak, akiknek feladata egy környezetbarát, ám hatékony rendszer kiépítése. A Doppelmayr Italia s.r.l.-nek köszönhetően a városban nemsokára kötélvontatású, ingajáratú, teljesen automatizált működésű személyszállító rendszert létesítenek, amelyhez az elektrotechnikai berendezéseket a Siemens Ipar szektor Ipari Megoldások (IS) divíziója szállítja.

Az úgynevezett „Cable Liner Shuttle” a Tronchetto mesterséges szigetet fogja a Piazzale Roma-val összekötni 2009-től.

A Cable Liner Shuttle a DCC Doppelmayr Cable Car GmbH & Co. és a Siemens által közösen kifejlesztett nyilvános tömegszállító rendszer („people mover“). A Velencében áthidalandó távolság 830 méter. A gyors és kényelmes megoldás a mesterséges szigeten lévő parkolóházakat és az ott épülő szolgáltató és irodaközpontokat köti össze az óvárossal. Két darab, egyenként 200 személyes vonat fog ingázni mintegy 30 kilométer/óra sebességgel a két állomás között. A Cable Liner Shuttle óránként és irányonként 3200 utast tud majd szállítani. Az IS divízió „Automatic People Mover“- rendszerekre specializálódott, Innsbruck székhelyű részlege szállítja a hajtástechnikát, a járművek és az állomások berendezéseit, az automatikus vonatvezérlő (train control) rendszert, és elvégzi a mérnöki munka és üzembeállítás feladatait.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés