Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nikon D60 – elérhető árú, új tükörreflexes masina

Smart home

Nikon D60 – elérhető árú, új tükörreflexes masina

A könnyen kezelhető D60 10 megapixeles felbontást és beépített képszerkesztő funkciókat kínál.

A Nikon bejelentette a Nikon D60 digitális tükörreflexes fényképezőgépet. Az új modellt olyan fotósoknak készítették, akik a csúcstechnológiát felhasználóbarát, kreatív funkciókkal szeretnék ötvözni. A 10,2 megapixeles felbontású készülék támogatja a Nikon exkluzív EXPEED képfeldolgozó koncepcióját, és hárommezős automatikus élességállítási rendszerrel rendelkezik. Sorozatfelvételi sebessége 3 kép/másodperc, indítási ideje mindössze 0,19 másodperc, nagy ISO érzékenységre képes, váza pedig könnyű és kisméretű.

A Nikon D60-at úgy tervezték, hogy a készülék működtetése egyszerű legyen, és a fotós a fényképezésre fordíthassa a figyelmét. A fényképezőgép használhatóságát könnyíti, hogy a kezelőgombok száma csökkent, a monitort és információkijelzőt pedig egybeépítették. A 6,35 centiméteres LCD-n könnyen érthető, grafikus formában jelenik meg az információ, a háromféle megjelenítési stílus közül a felhasználó kiválaszthatja a kedvére valót. A kijelzőn látható szimbólumok és számok a fényképezőgép helyzetétől függően, automatikusan a megfelelő irányba fordítva jelennek meg. A D60 egyik új funkciója a kereső használatakor automatikusan kikapcsolja a kijelzőt.

Az új modell a Nikon exkluzív EXPEED technológiájának kihasználásával maximális képminőséget és feldolgozási sebességet ér el. A fényképezőgép olyan kreatív funkciókkal rendelkezik, melyek számítógép használata nélkül lehetővé teszik a felvételek módosítását és optimalizálását. A képoptimalizáló eszközök között megtalálható az Aktív D-Lighting funkció (mely a túl sötét árnyékokat korrigálja) és a beépített vaku használatakor időnként előforduló vörösszem-hatást javítja ki. Egy másik kreatív funkcióval animált videoklip készíthető egy állókép-sorozatból, a beépített szűrőeffektusok pedig az optikai szűrők hatását utánozva különféle színárnyalatok vagy éppen csillagfény-szerű hatások előállítására képesek.

Mint ismeretes, az objektív cseréjekor por juthat a cserélhető objektíves fényképezőgépek vázába. A D60 integrált poreltávolító rendszert alkalmaz az esetleg bejutó por semlegesítésére. A Nikon levegőáramlás szabályozó rendszere elvezeti a port az érzékelő útjából, az öntisztító érzékelőegység pedig vibrálással rázza le az esetleg megtapadó porszemcséket.

A Nikon D60 standard szett tartalmazza az AF-S DX NIKKOR 18–55 mm f/3.5–5.6G VR objektívet is. A kisméretű és könnyű, 3x zoom objektív a jól használható 27-82,5 milliméteres gyújtótávolság-tartományt fedi le (35 milliméteres formátumban kifejezve). A Nikon fejlett VR (rázkódáscsökkentő) technológiája minimálisra csökkenti a fényképezőgép rázkódása által okozott elmosódást, és lehetővé teszi, hogy a fotós akár három lépésközzel hosszabb záridőt alkalmazzon, mint VR nélküli objektívekkel tehetné.

A D60 nagy érzékenységtartománya (ISO 100-1600) révén különféle megvilágítási helyzetekben egyaránt remekül használható, az általa készített felvételek élénk színűek, tiszták és élesek. A vakuhasználatot tiltó helyeken jó szolgálatot tesz, hogy a fényképezőgép automatikusan be tudja állítani a jó felvételhez szükséges érzékenységet. A D60 beépített vakuja kiváló, kiegyensúlyozott megvilágítást biztosít, támogatja a Nikon nagy teljesítményű i-TTL vakuvezérlését, és távoli külső vakuk használatát is lehetővé teszi.

A fényképezőgép kisméretű SD memóriakártyákon tárolja a fényképeket (és támogatja az SDHC-kártyák használatát is). A váz mérete 126x94x64 milliméter, tömege 495 gramm. A mellékelt tartozékok a következők: lítium-ion akkumulátor, gyorstöltő, USB-kábel, gumi szemkagyló, szíj, vázsapka, keresőkupak és vakupapucs fedél. A mellékelt CD-ROM tartalmazza a Nikon szoftvercsomagot. A fényképek további feldolgozását és a fényképezőgép távirányítását külön beszerezhető szoftverekkel lehet elvégezni. A D60 szett (AF-S DX NIKKOR 18–55 mm f/3.5–5.6G VR objektívvel) javasolt kiskereskedelmi ára 749 euró (193 ezer forint). Megjegyzendő, hogy a múlt héten bejelentett Canon EOS 450D váz ugyanilyen áron debütál majd a kereskedelmi forgalomban. A 450D kit ára egyébként 849 euró (219 ezer forint).



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés