Connect with us

Hirdetés

technokrata

Élvezet, feketével

Smart home

Élvezet, feketével

Forróvérű szubkultúrák.

A meseszövés egyidős az emberiséggel, szinte mindenhez fűződik valamilyen legendánk. Jelen esetben egy etióp juhászról van szó, aki felfigyelt arra, hogy amikor a nyáját a vörösbogyós bokrok környékére tereli, az állatok éjszakákat virrasztanak. Nem sokkal később a környéken élő szerzetesek keserű főzetet készítettek a bogyókból, és ezzel tartották magukat ébren a hosszú imádságok idején.

Nos, azóta számtalan változás történt a kávéfogyasztásban, a legújabb ismeretek pedig átalakították a kávéivással kapcsolatos negatív egészségügyi tévhiteket, és igazolták annak előnyeit. Azóta speciális kávétípusokat is fejlesztettek, amelyek tovább javítják egészségre gyakorolt kedvező hatását. Egyik ilyen alternatíva a gombakivonatokkal dúsított fekete – hiszen már az ősi kultúrákban évezredekkel ezelőtt tudták, hogy egyes elő szervezeteknek nemcsak tonizáló hatásuk van az emberre nézve, hanem jól meghatározott gyógyhatással is bírnak.

San Francisco-i Blue Bottle az egyik legjobb példa arra, hogy új trend kezdődött nemcsak a kávéfogyasztásban, hanem a kávé elkészítésében is. A Japánból importált kávégép ugyanis a szifoncsöves rendszert éleszti újjá.

A sárgarézből készült halogén fűtőelemek, üveggömbök és bambuszkanalak révén első körben egy őrült tudós laboratóriumában érezhetjük magunkat, és valóban, nem járunk messze az igazságtól, hiszen egy valódi jó kávé elkészítéséhez kell egy kis alkimista rutin.

A módszer lényege, hogy amikor az üveggömbben melegítés hatására a vízpára felemelkedik a gömb felső részébe, és elkezdi lenyomni a vizet, az a csövön keresztül feláramlik a frissen darált kávéba, amit egy kanállal – a gömb érintése nélkül – az egyik irányba meg kell keverni. Ezáltal egy olyan erős örvény jön létre, ami alaposan kifőzi a kávét. Rajongói szerint az íz egyenesen extrém: édesebb, zamatosabb, finomabb – az íz változása pedig a hőmérsékletnek köszönhető.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés