Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyfelbontású videók, kábelek nélkül

Smart home

Nagyfelbontású videók, kábelek nélkül

Videolejátszóhoz vagy konzolokhoz csatlakoztatott tévék: HD-s filmek, dróttalanul.

A vasárnap kezdődött CES-en a Matsushita bejelentette, hogy létrehozott egy rendszert, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy nagyfelbontású videókat küldjenek televízióra egy videolejátszóról – anélkül, hogy ehhez kábel(eke)t kellene csatlakoztatni a két készülék közé. WirelessHD-nek nevezte el a rendszert a vállalat. A Panasonic leánya azt ígérte, hogy a nagyfelbontású tartalmak kompromisszumok nélkül jelenhetnek majd meg a kijelzőkön.

Ott lehet nagy sikere a technológiának, ahol a tévérajongók a szobájuk falának közepére akarják rögzíteni az LCD-t, ugyanakkor a HD-s lejátszónak már nincs hely, és/vagy rondán nézne ki a kábelköteg, ami a két készülék között kígyózik. Ettől persze egy vezetékre (a tápkábelre) továbbra is szükség lesz.

Arról egyelőre nincsen információ, hogy mely termék(ek)ben jelenik meg a lehetőség, és az sem ismert, hogy erre mikor kerül sor. Ebben a tekintetben a Matsushita elzárkózott a részletek feltárástól, tehát valószínű, hogy a kiállítás vége után nem lehet azonnal megvenni a rá alapuló készülékeket a boltokban. Az viszont kiderült, hogy nem egyedül alkotta meg a vállalat a WirelessHD-t – létrehozásában az Intel, az LG Electronics, a Sony, a Samsung és a SiBEAM egyaránt részt vett. Így van esély arra, hogy iparági szabvánnyá válik, vagyis nem lesz olyan káosz, mint az újgenerációs DVD-k terén (ami egyébként éppen most látszik lezárulni).

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés