Connect with us

Hirdetés

technokrata

Logikai mester, analitikus vagy emlékezőzseni

Smart home

Logikai mester, analitikus vagy emlékezőzseni

Melyik gondolkodói csoportba sorolja magát?

A kérdés könnyen megválaszolható; a barátok, és a család végre kiderítheti, ki a társaságban a legfényesebb elme, amint beizzítottuk az agyunkat, és természetesen a Wii Big Brain Academy-t is, ami a hordozható Nintendo DS-re írt, azonos nevű játékhoz hasonlóan igényes, tempó gazdag és vicces gondolkodó-versenyt nyújt.

Az új minijátékokat úgy alakították ki, hogy a Wii távirányító maximálisan kihasználható legyen, miután ez a videojátékok vezérlését teljesen természetes, intuitív és egyszerű kézmozdulatokkal teszi lehetővé. A játékosok mentális képességeiket öt környezetben bizonyíthatják: memória, analízis, algebra, piktúra és látvány. Mindez vicces feladatokba tömörítve. Pl. számozott léggömbök sorrendben történő kipukkasztása vagy vasúti sinek olyan módon történő lefektetése, hogy a vonat egy bizonyos célig eljusson. Mindegyik feladatra vonatkozik a gyors döntés képessége. Emellett három nehézségi fokozat gondoskodik arról, hogy garantáltan senki se érezhesse túl egyszerűnek a feladatot.

A beszélő agy, Lobo professzor irányítása mellett a gondolkodó játékosok először saját virtuális profiljukat hozzák létre, a Mii-karaktert. Ez mindegyik játékos számára lehetővé teszi, hogy pontjait számon tartsa és ellenőrizze azt, hogy mennyire halad előre. Minden egyes játékos egy teszt üzemmódban megy végig mind az öt feladaton. Annak megfelelően, hogy milyen gyorsan és pontosan végzi el a feladatokat, Lobo professzor megállapítja a játékos Big Brain Academy-agytérfogatát. Kiegészítésképpen feljegyzést tesz a tanulmányi értesítőjébe és egy grafikonon megmutatja, hol rejlenek gyengéi és erősségei.

A teszt üzemmódban történő szorgalmas gyakorlás oda vezet, hogy a tanulmányi értesítőjébe egyre jobb jegyek kerülnek, ezáltal agytérfogata is megnő. Az a játékos, aki többet szeretne, mindegyik nehézségi fokozatot kipróbálhatja. A kiemelkedő teljesítmény fejébe Lobo professzor érmeket adományoz jutalomként.

A Big Brain Academy akkor válik igazán izgalmassá, amikor három többjátékos módban használjuk. Ekkor akár nyolc korosztálytól független Wii rajongó is játszhat egymás ellen. Az agy-játékban két játékos vagy két csapat szó szerint fej-fej melletti versenyt játszhat az osztott képernyőn. A 24 feladatból álló körökben valósággal izzanak a fejek. Az agy-maratonban az a feladat, hogy mindegyik játékban folyamatosan magas szintű eredményt tudjunk produkálni. Az agy-kvízben pedig tizenkét véletlenszerű minijátékban kell helytállni a játékosoknak. Ehhez tartozik a gondolkodási gyakorlat a megjegyzés-menü. A játékban a játékosoknak éttermi pincérként ételrendeléseket kell fejben tartaniuk, melyeket a Wii távirányító hangszóróján keresztül kapnak meg. A filmkitöltő pedig arról szól, hogy egy animált puzzle-ben hiányzó darabokat kell kitölteni.

A WiiConnect24 nevű ingyenes szolgáltatásban pedig a világ összes Wii játékosa cserélheti ki egymás között tanulmányi értesítőjét. Az agy-sprint módban megmérettethetik magukat a játékosok a Wii társaikkal. A Wii összehasonlítja a teljesítőképességet a tanulmányi értesítők alapján és így állítja össze a verseny feladatait. Röviden: aki agyizomzatát frissen és fitten szeretné tartani, közben pedig örömmel játszana, annak feltétlenül be kell iratkoznia a Big Brain Academy mostani tanulmányi évére.

Ez aztán nem könnyű feladat…



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés