Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megváltoznak a videojátékok

Smart home

Megváltoznak a videojátékok

Az új technika teljesen új tartalmak kifejlesztését is lehetővé teszi.

A videojátékok klasszikus világa: akció, kaland, ugrás és futás – ez a világ az elmúlt években számtalan új elemmel gazdagodott és egyre többünkből vált játékos. Sokat köszönhet a piac a Nintendo-nak, hiszen 2005-ben lányok és ifjú hölgyek váltak virtuális kutyusok büszke tulajdonosaivá a Nintendogs segítségével, egy évvel később Dr. Kawashima Agy-joggingja – Milyen fitt az agya? – tornáztatta meg a felnőttek szürkeállományát; 2007-től pedig a Wii Fit program egész családokat mozgat meg az ülőgarnitúra körül.

Az, hogy egyre többen nyitottak az újfajta játékokra, a könnyen megérthető vezérlőrendszereknek köszönhető: miközben a Nintendo DS tartozékaival és felszereltségével – mint az érintőképernyő vagy a beépített mikrofon – játszi könnyedséggel kezelhető, addig a Wii integrált mozgásszenzoraival felszerelt távirányítója természetes mozgáson keresztüli vezérlést tesz lehetővé. A hagyományos játékosok lelkesedése még nagyobb, hisz ezáltal még intenzívebben merülhetnek el ismert és kedvelt játékaikba. Az új technika ezzel egyidejűleg teljesen új tartalmak kifejlesztését is lehetővé teszi. Az egyszerű kezelés pedig egyre inkább szélesíti a felhasználók körét.

A Nintendo így teljesen új piacot nyert meg anélkül, hogy a már meglévő célcsoportot elveszítette volna. „A játékokkal az egész családot és a játékosok minden generációját össze kívánjuk hozni” – mondta Stadlbauer Andreas, a Stadlbauer csoport marketing igazgatója. „A jövőben további játékokat kívánunk fejleszteni, melyek a játékosok és nem játékosok között álló falat áthatolhatóvá teszik, végül pedig ledöntik”.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés