Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hátsóudvari műhelyből világvállalat

Smart home

Hátsóudvari műhelyből világvállalat

1879-ben, Berlinben bemutatták az első villamos lokomotívot, és kigyúlt a köztéri villanyvilágítás annak egyik divatos negyedében. Egy évvel később már villamos hajtású lift működött Mannheimben, és megindult az első villamosjárat Berlin-Lichterfelde-ben. Ma 160 éves a Siemens.

A Siemens, amely egy szerény berlini műhelyből kiindulva nőtt nagy világvállalattá, a legtöbb iparvállalatnál hosszabb sikertörténetre tekinthet vissza. 160 évvel ezelőtt, 1847 október 12-én alapították meg Berlinben a „Telegraphen-Bauanstalt von Siemens & Halske” vállalatot, a későbbi Siemens AG elődjét. Az indulásakor távírógépek építésére specializálódott finommechanikai műhely néhány évtized alatt a világ egyik legnagyobb technológiai vállalatává fejlődött, amely – megtartva hagyományos értékeit és a kiemelkedő műszaki alkotó munka presztízsét – ma a globális piacon működve állítja az ügyfelet tevékenysége középpontjába.

Peter Löscher, a Siemens elnöke és CEO-ja a születésnap alkalmából így fogalmazott: „A Siemens innovációi megváltoztatták a világot. A vállalat Innovációs erejével, hosszú távra szóló portfoliójával és pénzügypolitikájával, valamint azzal az egyértelmű céljával, hogy a vállalatvezetés terén a világelsők közé kerüljön, a jövőben is nyereséges növekedést fog produkálni”.

A Siemens cég kezdettől fogva jövőbe mutató találmányokra és a nemzetközi piacokon való markáns jelenlétre alapozta sikerét. Az alapító Werner von Siemens által 1866-ban megalkotott dinamó, amely révén nagy mennyiségben, könnyen és olcsón lehetett kinetikai energiából villamos energiát fejleszteni, megnyitotta a tömeges villamosítás felé vezető utat. A Siemens-innovációknak köszönhetően az elektromos energia felhasználása gyors sebességgel fejlődött. 1879-ben, Berlinben bemutatták az első villamos lokomotívot, és kigyúlt a köztéri villanyvilágítás annak egyik divatos negyedében. Egy évvel később már villamos hajtású lift működött Mannheimben, és megindult az első villamosjárat Berlin-Lichterfelde-ben.

Ma, csakúgy, mint 160 évvel ezelőtt, a Siemensnél a fejlesztés és innováció a kor meghatározó szükségleteinek kielégítésére irányul. Így jutottunk el a dinamótól a világ legnagyobb és legjobb hatásfokú gázturbinájáig, az első kereskedelemben kapható villanykörtétől a fehér fényt kibocsátó diódáig (LED), az első elektronikus szabályzóktól az intelligens gyárig, az első városi villamostól az 500 km/ó sebességgel száguldó mágneses lebegővasútig (maglev), és az emberi test belsejéről készült első felvételektől a teljes testre kiterjedő háromdimenziós szkennelt képekig.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés