Connect with us

technokrata

Terjednek az újgenerációs DVD-írók

Smart home

Terjednek az újgenerációs DVD-írók

A Sony Blu-ray írója akár fél terabyte-os merevlemezzel szerelten is megvásárolható.

Novemberben jelenik meg négy új BD-íróval a japán piacon a Sony – a PS3 miatt egyelőre óriási veszteségeket felhalmozó vállalat ezáltal még erősebb konkurenciát akar állítani a HD DVD-nek. Az új készülékekkel akár 16 órányi nagyfelbontású program rögzítésére is lehetőség nyílik, amennyiben valaki kétrétegű Blu-ray korongokat használ (ezek kapacitása 50 GB). Ebben mindenképp újdonság a hamarosan debütáló négy új modell: a tavalyi példányok még csak az egyrétegű lemezeket tudták kezelni.

Arra azonban nem szabad számítani, hogy a value szegmensbe pozícionálja a gyártó a termékeket. Csúcskategóriás változatban – mely 500 GB-nyi winchestert (is) tartalmaz – durván 1750 dollárt ér az új technika; igaz, ezzel egy szinten van a Toshiba legnagyobb tudású HD DVD írójával. Ám míg ez utóbbi szerte a világon elérhető, a Sony egyelőre csupán „otthon”, vagyis Japánban mutatja be november elején a készülékeket. A gyártó tervei között szerepel ugyanakkor a többi kontinensen való megjelenés is; a cég képviselői például az európai piacot említették, mint fontos terepet, ám pontos dátum nem hangzott el.

A harc tehát továbbra sem dőlt el, sőt, talán idén ősszel jobban fellángol, mint a DVD+/-R között valaha. A szeptember eleji hírek ugyanis komoly változásokról számoltak be, és csak alig pár napja történt, hogy a HD DVD is elérte az 50 GB-os kapacitást.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin