Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felturbózott elektromos Porsche

Smart home

Felturbózott elektromos Porsche

Átalakított sportautó a legmagasabb sebességfokozattal.

A Massachusetts-i technológiai intézet, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) mérnökhallgatói sikeresen alakítottak át egy 914-es Porsche-t elektromos járművé. Az autót a jövőben a MIT mint kutatás-fejlesztési eszközt használja, hogy demonstrálja az árammal hajtott autók életképességét, valamint felbecsülje merre és milyen irányba kell haladnia az elektromos jármű-technológiának a jövőben.

Miután megvették a sportautót az eBay-en keresztül, Yang Shao-Horn, a MIT gépészmérnöki tanszékének docense, és férje, Quinn Horn, közösen vezették azt a projektet, mely gyakorlati tapasztalatot nyújtott a diákok számára. A Porsche átalakítása során szerzett információkat Shao-Horn a MIT Elektrokémiai Energia laboratóriumában a fejlett akkumulátorokhoz kapcsolódó kutatásaihoz kívánja felhasználni. Csoportja arra fog összpontosítani, hogy meghatározzák azokat a körülményeket, amelyekkel az akkuk egy működő járműben találkoznak.

Az akkumulátorokat gyártó Valence Technology 18 darab, újratölthető lítium-foszfát akkumulátorral és egy monitorozó rendszerrel járult hozzá a tanulmányhoz. Az átalakítás során a hallgatók eltávolították a Porsche motorját, majd betették a 12 telepes elektromos motort, valamint a szükséges kiegészítőket. Robert Kanode, a Valence Technology vezetője szerint: „A mi akkumulátorainkat alkalmazva a tanulóknak lehetőségük van arra, hogy extrém körülmények között is megmérhessék azt, amit csak akarnak.”



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés