Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robotzsaruk lepik el az utcákat

Smart home

Robotzsaruk lepik el az utcákat

X26-tal felszerelt gépemberek tartatják be a törvényt.

Az amerikai robottechnikával foglalkozó iRobot bejelentette együttműködését a halált nem okozó fegyvereket gyártó Taser vállalattal, melynek keretében a rendőri erők fokozása érdekében robotokat fejlesztenek világszerte. A két vállalat már befejezte a különleges robotember prototípusának elkészítését, amely elég kicsi ahhoz, hogy akár egy hátizsákban is elférjen. Az együttműködés első lépéseként a robotzsarut kiegészítették a Taser technológiájával, az elektronikus X26 alkalmazásával biztonságos távolságból lehet majd leszerelni a rendőri eljárás alá vont személyeket.

Az amerikai haditengerészet egykori admirálisa, Joe Dyer, aki az iRobot Government & Industrial Robots elnöke is egyben, elmondta, hogy az iRobot platformhoz adott Taser technológia révén olyan eszköz kerül majd a Swat kezébe, amely mind a törvényi végrehajtás, mind a hadsereg számára számtalan veszélyes forgatókönyvre jelenthet megoldást.

Az amerikai hadsereg jelenleg több száz ilyen robotot használ Irakban és Afganisztánban, ám az új verzió kifejezetten polgári célokat szolgál majd a rendőrség kötelékében. A gépember épületen belül távolról is irányítható, valamint a jövőben várhatóan jóval automatizáltabb lesz.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés