Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb női felsővezető a Xerox-nál

Smart home

Újabb női felsővezető a Xerox-nál

Az ügyvezető igazgató utáni második pozíciót is nő tölti be a vállalatnál.

2007. április 3-án Ursula M. Burnst nevezték ki a Xerox Corporation elnökévé, akit egyúttal a vállalat igazgatótanácsába is beválasztottak. Burns kinevezésével az Anne Mulcahy ügyvezető igazgató utáni második pozíciót is nő tölti be a Xeroxnál.

Burns (48) korábban a Xerox Business Group Operations részlegénél volt felelős a globális szintű kutatómunkáért, műszaki és marketingtevékenységért, technológiai újításokért, kellékanyagok gyártásáért és a kapcsolódó szolgáltatásokért. Ezen területek irányítását Burns elnökként továbbra is ellátja, csakúgy mint a vállalat információ menedzsment szervezetének vezetését. Az új elnök részt vesz a vállalati stratégia, a HR és a marketing tevékenység irányításában, illetve a globális szintű ügyfelek kezelésében.

A vállalatnál töltött 27 év alatt Burns nagy szerepet vállalt abban, hogy a Xerox mára a dokumentumkezelő rendszerek és szoftverek egyik vezető szállítójává vált. A Burns által irányított technológiai stratégiának köszönhetően a Xerox több mint 100 új terméket mutatott be az elmúlt 3 évben. Az új elnök célja, hogy a Xerox tovább folytassa a színes technológiák és berendezések, illetve a kapcsolódó szolgáltatások és az új üzleti piacok területén elért növekedést.

A műszaki és gépészmérnöki végzettséggel rendelkező elnöknő pályafutása – Anne Mulcahyéhoz hasonlóan – igazi sikertörténet, hiszen Burns 21 éve gyakornokként érkezett a Xeroxhoz. Ezt követően a termékfejlesztés és a tervezés területén dolgozott. 1992 és 2000 között több üzleti csoportot is vezetett, majd 2000-ben a Vállalati Stratégiai Szolgáltatások (Corporate Strategic Services) részleg alelnökévé nevezték ki. 2002 óta állt a Xerox Business Group Operations élén.

Burns kinevezése összhangban áll a Xerox esélyegyenlőségi politikájával, melynek értelmében a vállalat nagy hangsúlyt fektet a családbarát környezet kialakítására és a női alkalmazottak támogatására. Ennek megfelelően a Xerox 2004 óta minden évben szerepel az amerikai üzletasszonyok és női szakemberek szervezete, a NAFE (National Association for Executive Women) által összeállított „Vállalatok a női vezetőkért” toplistáján.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés