Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy Leonardo kísérleti projekt sikere

Smart home

Egy Leonardo kísérleti projekt sikere

A tanulói teljesítmény értékelésének új módszerei a szakképzésben.

A Számalk Oktatási és Informatikai Zrt. három hazai és négy nemzetközi partnerrel, a Leonardo európai kísérleti projekt keretében, új típusú, a szakképzésben alkalmazható tanulói teljesítményértékelési módszereket dolgozott ki.

Magyarországon évente mintegy 6-8 olyan Leonardo kísérleti projekt indul brüsszeli támogatással, melyeket hazai intézmény vezet. A program 2007. március 31.-én zárul. A partnerek március 8-án egy szakmai konferencián számolnak be az eredményekről és mutatják be a projekt elkészült termékeit. A szakképzés pedagógiai kérdései nemcsak hazánkban fontos fejlesztései feladatok, de Európa más országaiban is keresik a hatékony és eredményes megoldásokat.

„A megszerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a projekt keretében kidolgozott új értékelési módszerek alkalmazásával a szakképzésben tanítók és tanulók eredményesebb és hatékonyabb munkát végeznek. A program eredményeit és kipróbált módszereit sikeresen hasznosíthatják a tanárképzéssel és továbbképzéssel, illetve a szakképzéssel, felnőttképzéssel foglalkozó intézmények” – nyilatkozta Sediviné Balassa Ildikó, a Számalk Zrt. szakképzési igazgatója, a projekt vezetője.

A részeredmények és a projekt munkája a lenti linken megtalálhatók.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés