Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felére zuhan a Blu-ray lejátszók ára

Smart home

Felére zuhan a Blu-ray lejátszók ára

Árat csökkent a Sony.

A HD DVD-vel vívott háború egy újabb felvonásaként a távol-keleti vállalatóriás a hét elején bejelentette, hogy új Blu-ray lemezeit (BD) lejátszani képes eszközének árát közel felére csökkenti. Jelenleg a BDP-S1-es lejátszó hivatalos ára 1100 dollár; ennek kisebb változatát dobná piacra a vállalat a nyáron, 600 dollárért. Ezzel azonban még mindig drága marad az eszköz: ennél jóval olcsóbban hozzáférhetők egyes HD DVD lejátszók. Ráadásul a saját háza táján is konkurenciát kínál a Sony: a Playstation 3 500 és 600 dollárért vásárolható meg, pedig ezekben a készülékekben is van egy, akár filmnézésre is tökéletesen használható BD-lejátszó.

A fenti árak egyébként csak elméleti összegeket (gyártó által javasolt árat) jelentenek, mert egy kis utánajárással sokkal olcsóbban is beszerezhetők BD-képes készülékek. A Blu-ray.com website információi szerint a Samsung BD-P1000 560 dollárért is megvehető az Amazontól, illetve a Philips BDP9000-ese 550 dollárért kelleti magát. Mindeközben a fent említett BDP-S1-es típushoz már 830 dollárért is hozzá lehet jutni. Ehhez képest a HD DVD még mindig féláron várja a vevőket (a Toshiba DH-A2 például 345, a prémiumosztályba tartozó HD-XA1 pedig 450 dollárért).

Jó hír, hogy 2007 karácsonyára már 500 dollár alá szorulhat a BD-lejátszók ára is. Legalábbis Stan Glasgow, a Sony Electronics elnöke szerint, aki nemrég bizakodóan nyilatkozott az idei bevásárlási időszakról, amely valószínűleg fel fogja pörgetni az újgenerációs optikai meghajtók piacát. Glasgow szerint ahogy a DVD-lejátszók legolcsóbb tagjai alig néhány éven belül elérték az 50 dolláros árszintet, úgy a BD-lejátszóknál is megismétlődik majd ez a folyamat. Azt nem tudni, hogy mikorra.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés