Connect with us

Hirdetés

technokrata

Testőr vagy kutya? Egy kártyapakli nagyságú eszköz olykor többet is tudhat…

Smart home

Testőr vagy kutya? Egy kártyapakli nagyságú eszköz olykor többet is tudhat…

Sokoldalú szenzor-rendszer tárgyak felügyeletére és személyek védelmére – GSM/GPRS kapcsolatban.

A barcelonai 3GSM Világkongresszuson (február 12-15.) mutatja be először a Siemens Automatizálás és hajtások (A&D) ágazata a világszerte alkalmazható, AySystem nevű GSM/GPRS megoldását. Ez a kommunikációs alapkészülékből (Ay terminal) és egy web-interfészből (Portal AyPilot.com) áll, amely centralizált biztonsági és monitoring alkalmazásokra, valamint az alapkészülékek konfigurálására és felügyeletére szolgál – és nem nagyobb egy pakli kártyánál. A rendszer Java-technológiára épül, és mind a magán-, mind a vállalati szférában alkalmas személyek védelmére és tárgyak felügyeletére.

Az alapkészülékben integrált szenzorok hőmérsékletet, hangerőt és saját mozgást érzékelnek, és GMS/GPRS rádiós hálózaton üzenetet küldenek, amint egy beállított küszöbérték átlépését észlelik. Az alapértékek beállítása a web-interfész (portál) segítségével történhet csakúgy, mint a szenzorok mérési adatainak lekérdezése, elemzése és ügyfél-specifikus alkalmazásokba való integrálása. Az alapkészülék akkora, mint egy pakli játékkártya, és a web-kapcsolaton kívül saját érintős funkciós billentyűkkel, egy nyomógombként használható nagy display-jel és szirénázni is tudó hangszóróval van felszerelve. Vészhívásokat – akár telefonhívás, akár SMS üzenet formájában – gombnyomással lehet kioldani. Oda-vissza kapcsolatban is lehet vele telefonálni, illetve SMS üzenetforgalmat bonyolítani. A kezelő szervek segítségével a készüléket a felhasználója web-kapcsolat nélkül, helyben is be tudja állítani. Ez a magánhasználatra jellemző, szemben a központi távvezérlésű professzionális használattal. Ügyfél-specifikus alkalmazásokban az alapkészülék AySnapOn bővítő modulok rápattintásával egészíthető ki, és Java-technológiával programozható. Ilyen bővítő lehet egy GPS helymeghatározó modul, vagy a biztonsági funkciót kibővítő kamera.

Az alkalmazási lehetőségek sokfélék. Egyrészt az Ay-felhasználó a saját intuíciója alapján, a készüléket maga kezelve könnyen és gyorsan indíthat akciót, például vészhívást rádiós összeköttetésen keresztül – vannak gyerekek, törékeny személyek, illetve őrszemélyzet, vagy külszolgálaton lévő munkatársak számára kifejlesztett alkalmazások. Másrészt a beépített szenzorokra alapozott felhasználási lehetőségek skálája is széles, kezdve egyedi tárgyak/objektumok megfigyelésétől teljes járműparkok felügyeletéig bezárólag. A nyílt interfész alkalmazása révén az AySystem a mobilszolgáltatók számára rövid termék-bevezetési időt és alacsony induló beruházási költséget tesz lehetővé. Skálázhatósága (a készülék bővíthetősége illetve a Java kliens-szerver megoldás) révén a rendszer együtt nőhet az igényekkel.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés