Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így lehet veled is az erő: WiFi jelerősítő

wifi jelerősítő

Kütyük

Így lehet veled is az erő: WiFi jelerősítő

Fotók forrása Freepik

Így lehet veled is az erő: WiFi jelerősítő

Kis túlzással az internet már olyan szintű létszükséglet, mint hogy be van-e vezetve a víz egy lakásba. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a WiFi jel a ház bizonyos pontjain kevésbé erős. Ahelyett, hogy a laptoppal vagy telefonnal a kezünkben vadásszuk a netet, jó megoldás lehet a WiFi jelerősítő.

Mi az a WiFi jelerősítő és mire jó?

Első körben nem árt tisztázni, mi is ez az eszköz, és mire tudjuk pontosan használni: a jelismétlőnek is nevezett WiFi jelerősítő egy olyan kiegészítő, ami képes a modemtől vezeték nélkül érkező jel kiterjesztésére, így biztosítva az internetes hozzáférést olyan helyeken a lakásban, ahol nincs vagy alig van net.

Egyszerűen fogalmazva, mintegy hidat képez a modem és az adott helyszín között. Ennek köszönhetően az internetkapcsolat stabilabb és gyorsabb lesz. Az erősítők további előnye, hogy lehetővé teszik, hogy több eszköz is kapcsolódjon egyszerre a WiFi hálózathoz, ami kényelmesebbé teszi a családok, kollégák vagy lakótársak számára az internetezést.

A jelerősítőknek két változata van: a powerline és az extender. A powerline adapterek esetében a falban lévő kábelek segítségével, a konnektoron keresztül történik meg az adatátvitel. Az extender technológia külön eszközként üzemel, mintegy hatótávnövelőként, amely a lakás bármely pontján elhelyezhető, hiszen nem szükséges hozzá külön áramforrás.

Tipp: a jelerősítőt olyan helyre érdemes telepíteni, ahol már van egy stabil jel, de a sebesség nem megfelelő. Ez biztosítja, hogy az erősítő hatékonyan működjön, és javítsa a hálózat sebességét.

Kiknek lehet ez hasznos?

A WiFi jelerősítő hasznos lehet azoknak, akiknek otthonukban vagy irodájukban gyenge vagy instabil WiFi jel van. Ez különösen igaz a nagyobb épületekre vagy olyan helyekre, ahol a jelnek nehéz áthatolni a falakon vagy más akadályokon.

Ennek az eszköznek köszönhetően még többen tudnak csatlakozni a WiFire anélkül, hogy attól az internet minősége romlana, így ha sokan vagyunk egy háztartásban, irodában, ez egy igazi praktikus kiegészítő lehet.

Hogyan válassz WiFi jelerősítőt?

Ha szeretnéd megtalálni a legjobb jelerősítőt, akkor érdemes néhány dologra figyelned. Először is az eszközt olyan helyen kell elhelyezni, ahol a jelminőség a lehető legjobb. Ez általában a router közelében van, de ha bizonyos helyeken még mindig gyenge jel van, akkor érdemes kipróbálni más lehetőségeket is.

Másodszor, fontos tudni, hogy milyen típusú jelerősítőt válassz. Vannak olyanok, amelyek csak a 2,4 gigahertzes sávot támogatják, amíg mások az 5 gigahertzes sávot is használják. A legjobb eredmény érdekében érdemes olyan jelerősítőt választani, amely mindkét sávot támogatja.

A harmadik dolog, amire figyelni kell, hogy mennyire egyszerű a jelerősítő telepítése és beállítása. A legjobb, ha olyan eszközt választasz, amely egyszerűen csatlakoztatható a meglévő WiFi hálózathoz, és pár egyszerű lépésben be lehet állítani.

Emellett fontos, hogy az erősítő ne csak megnövelje a jel erejét, hanem megfelelő biztonsági funkciókat is tartalmazzon. Ezt a pár tippet figyelembe véve már könnyebb lesz a választás.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés