Connect with us
Hirdetés

technokrata

Így lehet veled is az erő: WiFi jelerősítő

wifi jelerősítő

Kütyük

Így lehet veled is az erő: WiFi jelerősítő

Fotók forrása Freepik

Így lehet veled is az erő: WiFi jelerősítő

Kis túlzással az internet már olyan szintű létszükséglet, mint hogy be van-e vezetve a víz egy lakásba. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a WiFi jel a ház bizonyos pontjain kevésbé erős. Ahelyett, hogy a laptoppal vagy telefonnal a kezünkben vadásszuk a netet, jó megoldás lehet a WiFi jelerősítő.

Mi az a WiFi jelerősítő és mire jó?

Első körben nem árt tisztázni, mi is ez az eszköz, és mire tudjuk pontosan használni: a jelismétlőnek is nevezett WiFi jelerősítő egy olyan kiegészítő, ami képes a modemtől vezeték nélkül érkező jel kiterjesztésére, így biztosítva az internetes hozzáférést olyan helyeken a lakásban, ahol nincs vagy alig van net.

Egyszerűen fogalmazva, mintegy hidat képez a modem és az adott helyszín között. Ennek köszönhetően az internetkapcsolat stabilabb és gyorsabb lesz. Az erősítők további előnye, hogy lehetővé teszik, hogy több eszköz is kapcsolódjon egyszerre a WiFi hálózathoz, ami kényelmesebbé teszi a családok, kollégák vagy lakótársak számára az internetezést.

A jelerősítőknek két változata van: a powerline és az extender. A powerline adapterek esetében a falban lévő kábelek segítségével, a konnektoron keresztül történik meg az adatátvitel. Az extender technológia külön eszközként üzemel, mintegy hatótávnövelőként, amely a lakás bármely pontján elhelyezhető, hiszen nem szükséges hozzá külön áramforrás.

Tipp: a jelerősítőt olyan helyre érdemes telepíteni, ahol már van egy stabil jel, de a sebesség nem megfelelő. Ez biztosítja, hogy az erősítő hatékonyan működjön, és javítsa a hálózat sebességét.

Kiknek lehet ez hasznos?

A WiFi jelerősítő hasznos lehet azoknak, akiknek otthonukban vagy irodájukban gyenge vagy instabil WiFi jel van. Ez különösen igaz a nagyobb épületekre vagy olyan helyekre, ahol a jelnek nehéz áthatolni a falakon vagy más akadályokon.

Ennek az eszköznek köszönhetően még többen tudnak csatlakozni a WiFire anélkül, hogy attól az internet minősége romlana, így ha sokan vagyunk egy háztartásban, irodában, ez egy igazi praktikus kiegészítő lehet.

Hogyan válassz WiFi jelerősítőt?

Ha szeretnéd megtalálni a legjobb jelerősítőt, akkor érdemes néhány dologra figyelned. Először is az eszközt olyan helyen kell elhelyezni, ahol a jelminőség a lehető legjobb. Ez általában a router közelében van, de ha bizonyos helyeken még mindig gyenge jel van, akkor érdemes kipróbálni más lehetőségeket is.

Másodszor, fontos tudni, hogy milyen típusú jelerősítőt válassz. Vannak olyanok, amelyek csak a 2,4 gigahertzes sávot támogatják, amíg mások az 5 gigahertzes sávot is használják. A legjobb eredmény érdekében érdemes olyan jelerősítőt választani, amely mindkét sávot támogatja.

A harmadik dolog, amire figyelni kell, hogy mennyire egyszerű a jelerősítő telepítése és beállítása. A legjobb, ha olyan eszközt választasz, amely egyszerűen csatlakoztatható a meglévő WiFi hálózathoz, és pár egyszerű lépésben be lehet állítani.

Emellett fontos, hogy az erősítő ne csak megnövelje a jel erejét, hanem megfelelő biztonsági funkciókat is tartalmazzon. Ezt a pár tippet figyelembe véve már könnyebb lesz a választás.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés