Connect with us

technokrata

Súlyos hibát találtak a Google Home okoshangszóróban

google

Kütyük

Súlyos hibát találtak a Google Home okoshangszóróban

Súlyos hibát találtak a Google Home okoshangszóróban

Mindenképpen ajánlott frissíteni a Google Home hangszórók szoftverét, mivel egy olyan hibához érhető el javítás, amit kihasználva gyakorlatilag teljes irányítást lehet szerezni az eszköz fölött.

Egy súlyos hiba a Google Home okoshangszóróban lehetővé tette egy olyan fiók hozzáadását, amivel távolról lehetett irányítani, vagy akár lehallgatóeszközt is lehetett belőle csinálni.

A hibát egy kutató, Matt Kunze fedezte fel, és 107 500 dollárt (körülbelül 40 millió 200 ezer forintot) kapott, amiért jelezte azt a Google-nek.

Bleeping Computer beszámolója szerint Kunze a saját okoshangszóróján kísérletezve fedezte fel a hibát. Arra jött rá, hogy egy támadó könnyen kihasználhatja a felhőszolgáltatás hibáit, ezen keresztül pedig az eszközhöz adott új fiókok képesek távolról is kommunikálni a hangszóróval.

A kutató a probléma kihasználásának teljes folyamatát nyilvánosságra hozta nemrég, ám aggodalomra semmi ok: ez már nem működhet azokon az eszközökön, amelyek a legfrissebb alapszoftvert (firmware) használják.

A hiba súlyosságát jól szemlélteti, hogy mi mindent lehetett végrehajtani ezt kihasználva: vezérelni lehetett az okoskapcsolókat, online vásárlásokat végezni, ajtókat és autókat távolról felnyitni, vagy feltörni az okoszárak PIN-kódját.

Szintén elég aggasztó, hogy a támadók akár a mikrofonhoz is hozzáférhettek, így lehallgatva az eszköz körül zajló bármilyen beszélgetést.

A Google számos lépést tett, hogy az eszköz biztonságosabbá váljon – tehát mindenképp ajánlott megnézni, elérhető-e rajta frissítés, és ha igen, telepíteni azt.

Forrás: HVG


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu