Connect with us

technokrata

A világjárvány óta hatalmasat mennek az elektromos fogkefék

elektromos fogkefék

Kütyük

A világjárvány óta hatalmasat mennek az elektromos fogkefék

A világjárvány óta hatalmasat mennek az elektromos fogkefék

A pandémia alatt közel 70 százalékkal emelkedett az eMAG-on az elektromos fogkefék eladása: vásárlók körében a legnépszerűbb elektromos fogkeféket az Oral-B gyártja. A hagyományos fogkefe és fogkrém viszont egyelőre nem vált online slágertermékké.

Az eMAG a pandémia 2020 eleji kitörése óta komoly növekedést regisztrált a száj- és fogápolási termékek forgalmában: a járvány előtti időszakhoz képest csaknem 40 százalékkal emelkedett ezek forgalma, amelyet javarészben az online rendelések generálnak. 2021 első kilenc hónapjában már csaknem akkora e termékkategória forgalma az eMAG-nál, mint 2019-ben egész évben.

Felpörgött az elektromos fogkefék eladása a pandémia alatt

A szájápolás terén a különböző típusú elektromos fogkefék és ezek kiegészítői generálták a legnagyobb forgalmat az eMAG-on az elmúlt egy évben, az elektromos szájzuhanyok forgalma csupán harmada volt ezeknek. Az utóbbi egy év eladási számai alapján az Oral-B elektromos fogkeféi voltak a legnépszerűbbek, egy tipikus magyar vásárló pedig bruttó 10761 forintért vásárolt elektromos fogkefét az eMAG-on.

Bár a hagyományos fogkefék és a fogkrémek online értékesítése is jelentősen emelkedik, ezek forgalma még így is töredéke az elektromos fogkeféknek, ami azt jelzi, hogy a vásárlók többsége ezeket a termékeket még a hagyományos (offline) módon vásárolja.

Ezek az elektromos fogkefék a legnépszerűbbek itthon

A magyar vásárlók körében a oszcilláló és rotáló mozgást végző, a belépőszintű forgófejes modelleknél hatékonyabban tisztító elektromos fogkefék a legnépszerűbbek, az eladott termékek csaknem háromnegyede kerül ki ezek közül.

A hagyományos és elektromos fogkefék hibridjének számító, a sörtéket pulzáló mozgással forgató modellek az eladások 16 százalékát adják. Az ennél is gyorsabban, akár több tízezresfrekvencián rezgő kefefejjel tisztító szonikus e-fogkefék az eladások 10 százalékát tették ki az elmúlt egy évben.

2021 egyik újdonságának az okostelefonhoz is kapcsolódni képes Oral-B iO elektromos fogkefe számít: ez a precíz mikrorezgéseket generáló mágneses meghajtás mellett mesterséges intelligencia-technológián alapuló helyzetérzékelőkkel rendelkezik, amelyek felismerik használójuk szájüregének minden részét. Ennek köszönhetően az mobilapplikációban egy 3D ábrán meg tudják jeleníteni, hogy fogsor melyik felületét mennyire alaposan sikerült megtisztítani.

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

apple

SmartWatch

Az új Apple Watch gyakorlatilag olyan, mint a régi

2022. augusztus 12. péntek
polikarbonát

Smart home

Amit a polikarbonát lemez használatáról tudni kell

2022. augusztus 12. péntek
TE Connectivity
casio

SmartWatch

A motorsportok szerelmeseinek szánták ezeket az órákat

2022. augusztus 4. csütörtök
mobilfox

Kütyük

Teljesen megújult a Mobilfox

2022. augusztus 2. kedd

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu