Connect with us

technokrata

Bemutatkozik a Xiaomi Mi 11i

Xiaomi Mi 11i

Kütyük

Bemutatkozik a Xiaomi Mi 11i

Bemutatkozik a Xiaomi Mi 11i

Nem könnyű eligazodni a különböző Xiaomi mobiltelefonok útvesztőjében. A gyártó előszeretettel ad ki egymáshoz rendkívül hasonló készülékeket, amelyek specifikációja csak minimális eltérést mutat. Most a Mi 11i verziószámmal rendelkező modellt szemeltük ki.

Már a kicsomagolásnál kellemes érzésünk lehet a telefonnal kapcsolatban, hiszen a doboz kifejezetten prémiumhatást kelt. A minimalista dizájn meghatározó, mégis rendkívül elegáns. Benne egy átlátszó tokot, töltőfejet, jack átalakítót és Type-C kábelt találunk. És természetesen egy telefont…

A készülék egyáltalán nem nevezhető aprónak, sőt, inkább kifejezetten masszív hatást kelt. Dizájn tekintetében sem tapasztalunk különösebb meglepetést; a kávák vékony kialakítással rendelkeznek, a sarkok kerekítettek. Az egyetlen furcsaság az előlapi kamera elhelyezése. A tervezőmérnökök valamiért úgy gondolták, jó ötlet a kamerának lyukat fúrni a kijelző tetejére.

Maga a kijelző pozitívan értékelhető. A 6,67 inches átmérő relatív nagy méretet képvisel, így az 1080×2400 képpontos felbontás szinte elvárás ebben az árkategóriában. A megjelenítés tűéles, a Super AMOLED technika hibátlanul teszi a dolgát. A színek tökéletesek, és még a fehér és a fekete is nagyszerű. A kijelző 60 és 120 Hz képfrissítéssel működik; egyes funkciók esetében automatikus korlátozás segíti a telep kímélését.

A készülék egyébként tökéletesen masszív, nem tudunk belekötni az összeszerelés minőségébe, és a gombok sem lötyögnek. Az egyetlen ergonómiai probléma a hátlapi kamerasziget mérete, vagyis a kiemelkedése a készüléktestből. Egyesek számára ez biztosan zavaró tulajdonság, míg mások észre sem veszik ezt a szépséghibát.

A Xiaomi Mi 11i erősségei

A Xiaomi Mi 11i egyik nagy erőssége a hardveres támogatásban mutatkozik meg. A gyártó nem változtatta meg a „sima” Mi 11 hardvercsomagját, így ebben az árkategóriában egy kiemelkedően erős készülékhez juthatunk. Az izomerőt a Qualcomm Snapdragon 888 rendszerchip szolgáltatja, amihez 8 GB RAM társul. Az optimális teljesítmény megőrzésében segít az UFS 3.1-es tároló. Az Mi 11i ennek a csomagnak köszönhetően rendkívül stabil, akadásmentes használatot tesz lehetővé akár nagyobb rendszerigényű alkalmazások esetén is.

Az operációs rendszer ennél a modellnél is MIUI, ami alapjait az Android 11 szolgáltatja. A gyári alkalmazáskészlet teljesen rendben van. Összességében elmondható, hogy minden adott, amire általában szükség lehet, de nincs telepakolva felesleges dolgokkal. Az ujjlenyomatolvasó tökéletesen működik és még arcfelismerés-azonosítás is adott.

A kamerarendszerről is szólni kell. F/1,7-es apertúrával rendelkező főkamera, 8 megapixeles 119 fokos látószögre képes széleslátó és 5 megapixeles makró alkotja a kamerarendszert. Az éjszakai fotók minősége is elfogadható, sőt, egészen jó. Összességében azt mondhatjuk, hogy a kamerarendszer a készülék árkategóriáját tükrözi.

A telep 4520 mAh kapacitással rendelkezik. Ez elég soknak tűnik, de érdemes figyelembe venni, hogy kifejezetten masszív hardver dolgozik a borítás alatt, ráadásul a 120 Hz képfrissítés is jelentős erőforrásigénnyel rendelkezik. Ez még akkor is igaz, ha a gyártó közlése szerint az operációs rendszer 12.5-ös verziója már rendkívül jól gazdálkodik a teleppel.

Összeségében elmondható, hogy a Xiaomi Mi 11i egy korrekt árazású felső-középkategóriás készülék, ami jó alternatívát jelent akár a drágább vetélytársaival szemben is.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu