Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

Az Apple Watch 3-as szériát még 2017-ben dobta piacra az „almás” cég, jelenleg pedig már a 6-os van forgalomban, ez 2020-ban jelent meg. Azt tudjuk, hogy az ilyen termékekért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, de a hazai online boltokban ez a típus, már 60 és 80 ezer forint közötti áron beszerezhető.

Cikkünkben néhány szempontot felsorolva próbálunk segítséget nyújtani a kívánt modell megvásárlásához.

Mit tud az Apple Watch 3-as?

Az okosórát 2017 őszén jelentette be az Apple, az iPhone 8 és az iPhone X mellett. A kétmagos Apple S3 processzor hajtja, és ez volt az első Apple Watch, amely közvetlen mobil kapcsolatot biztosított.  A 6-os sorozatot és az SE típushoz viszonyítva, a 3-asnak kisebb a kijelzője.  Az Apple Watch SE és a 6-os karcsúbb keretű, lekerekített kijelzősarkokkal rendelkezik.

A következő kijelzőn eltérések figyelhetők meg az Apple Watch terméktípusoknál:

  • 38 mm-es Series 3 kijelzőterület: 563 négyzetmilliméter
  • 40 mm-es SE és Series 6 kijelzőterület: 759 négyzetmilliméter
  • 42 mm-es Series 3 kijelzőterület: 740 négyzetmilliméter
  • 44 mm-es SE és Series 6 kijelzőterület: 977 négyzetmilliméter

Ami az akkumulátor élettartamát illeti, az Apple szerint az említett modellek akár 18 órán át is képesek működni egyetlen töltéssel. Az akkumulátor tényleges élettartama folyamatosan változik az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően, de ez a 18 órás üzemidő jó alap az elvárásaink alakítására. A jövőbeli szoftverfrissítések szintén befolyásolhatják az akksi élethosszát a régebbi eszközökön. Ebben nagyon jók a platform okoskészülékei.

A „gyűrűk” bűvöletében

Az Állás, a Mozgás, illetve a Gyakorlat gyűrű azt mutatja meg, hogy adott foglalkozással mennyi időt töltöttünk egy nap. Láthatjuk, ha túl sokat végeztünk ülő tevékenységet. Mérhetjük az elégetett kalóriát, és könnyen követhetjük, hány percet edzettünk. Ezeket a gyűrűket megoszthatjuk a rokonokkal vagy barátokkal.

Az Apple Watch Series 3 kihagyja az Apple okosórák legújabb és leghasznosabb állapotfigyelési funkcióit is, beleértve az EKG-támogatást és a vér oxigénszint-felismerését. Támogatja azonban a magas és alacsony pulzusszámú értesítéseket, valamint a szabálytalan szívritmus-jelzéseket.

Az „edzés” applikációban egyetlen kattintással mérhetjük teljesítményünket különféle jól ismert edzéstípusok, például futás, úszás vagy nagy intenzitással járó edzések alkalmával. Akár öt eltérő értéket tudunk egyeztetni, ezeket iPhone párosításával személyre is szabhatjuk.

Fontos a szoftvertámogatás

Az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni az Apple Watch Series 3 megvásárlásának eldöntésekor az a szoftver. A termék az Apple watchOS 7-est támogatja. A kapcsolódást nézve vezetéknélküli hálózat és a Bluetooth megvan, ugyanakkor hiányzik a GPS kommunikáció.

Hátrányok

Az Apple Watch Series 3 egyik korlátja a belső tárhely hiánya, sajnos csak 8 GB belső tárhelyet tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy nagyon kevés hely áll rendelkezésre podcastok és zenék offline hallgatására, és mint tudjuk ezek a prémium brandek, ellentétben az Androiddal, tovább már nem bővíthetők. Ha valakinek több belső tárhelyre lenne szüksége, akkor érdemes a 4-es, 5-ös vagy 6-os típusokat beszereznie.

Vélemény

Vásárlás előtt célszerű elgondolkodni azon, hogy az okoskészülékünket mire szeretnénk majd használni, illetve az Apple Watch 3-as széria funkciói elegendőek számunkra, egy azonban biztos, hogy ilyen ár-értékarányú árucikket nehezen találunk ebben a kategóriában. Továbbá ideális lehet az olyan családtagok számára, akik most ismerkednek az iOS platformmal és nincsenek nagy elvárásaik az okoseszközökkel szemben.

Iparági hírek szerint az Apple pár éven belül megszünteti a termék támogatását, így addig szerezzük be, amíg lehetőségünk van rá. Ráadásul az online boltok több kedvezményes napot tartanak, amikor jóval olcsóbb lehet a készülék.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés