Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sony és a Microsoft összefog a vállalati okoskamerák fejlesztésében

sony

Kütyük

A Sony és a Microsoft összefog a vállalati okoskamerák fejlesztésében

A Sony és a Microsoft összefog a vállalati okoskamerák fejlesztésében

A könnyebben hozzáférhető videó analitika és a jobb üzleti eredmények elősegítése érdekében fognak össze az óriásvállalatok

A Sony Semiconductor Solutions és a Microsoft Corp. bejelentése szerint partnerkapcsolatuk célja, hogy a mesterséges intelligenciával ellátott okoskamerák és videó analitikai rendszerek könnyebben hozzáférhetővé és telepíthetővé váljanak közös vásárlóik számára.

A társulás eredményeképpen a vállalatok a Microsoft Azure AI mesterséges intelligencia képességeit ágyazzák be a Sony intelligens IMX500 szenzorába, amely hasznos információkat von ki az okoskamerák és más eszközök felvételeiből. A Sony továbbá egy Azure IoT és egyéb kognitív szolgáltatások által vezérelt okoskamera applikációt is fejleszt, amely segíti az IMX500 szenzor működését, valamint a vállalati ügyfelek számára kibővíti a videó analitikai lehetőségek körét. A végeredmény így ötvözi a Sony élvonalbeli képalkotó és szenzoros technológiáját – köztük a nagysebességű AI-feldolgozást – a Microsoft felhőalapú tárolással kapcsolatos szakértelmével és mesterséges intelligencia platformjaival. Ezáltal a legkülönbözőbb iparágakban teremtenek új videó analitikai lehetőségeket a vásárlók és partnerek számára.

„A Sony innovatív képalkotó és szenzoros technológiának és a Microsoft mesterséges intelligencia alapú felhőszolgáltatásainak összekapcsolásával erős és kényelmesen használható platformot alkotunk az okoskamerák piacán. Ezen platformon keresztül képesek leszünk támogatni partnereink kreativitását, és segíthetünk legyőzni a különböző iparágakban megjelenő akadályokat”

– nyilatkozta Terushi Shimizu, a Sony Semiconductor Solutions képviselő igazgatója és elnöke.

A vállalati vevőkör számára a videó analitika új bevételi lehetőségeket, streaming-műveleteket és megoldásokat jelent. A kereskedők hatékonyabban képesek ellenőrizni, mikor válnak üressé polcaik, vagy, hogy mikor szükséges új pénztárakat megnyitni a sor hosszának függvényében. A gyártók könnyebben azonosíthatják az okoskamerákon keresztül, ha veszélyes anyag kerül a munkatérbe, ezzel sérülésektől óvhatják meg a dolgozókat. A különféle helyiségekben, üzletekben, raktárakban és elosztó központokban elhelyezett kamerák adatait gyűjtő alkalmazások általában az erőforrások elosztásának optimalizálásával küzdenek, ami megnövelheti a költségeket vagy az energiafogyasztást.

Annak érdekében, hogy ezekkel a kihívásokkal megbirkózzanak a vállalatok, a Sony és a Microsoft partnerkapcsolatot kötött, hogy egyszerűbbé tegyék a számítógép által vezérelt megfigyelést, mindezt a Microsoft Azure AI technológiájának és a Sony IMX500 intelligens érzékelőjének, valamint a partnerek által használt mesterséges intelligenciának összekapcsolásával. Az egyesülés egy okosabb, fejlettebb kamerában ölt majd testet, amely hasznos lesz a vállalatok számára, és az erőforrások hatékonyabb elosztásával az energiafogyasztás is mérséklődhet.

Az Azure által vezérelt alkalmazás, amely összeköttetésben áll a Sony okoskameráival, olyan független szoftvergyártókat céloz meg, akik számítógépes megfigyelésre és videó analitikára specializálódtak, valamint olyan okoskamera eszközgyártókat kíván elérni, akik szeretnék további értékkel felruházni hardverkínálatukat. Az alkalmazás kiegészül az IMX500 szenzorral, így olyan találmányként lesz jelen a piacon, amelyen az eszköz- és szoftvergyártók kialakíthatják a vállalatra és iparágra szabott mesterséges intelligenciákat és videó analitikai megoldásokat, amelyek megfelelnek a vásárlói elvárásoknak. Az alkalmazás egyszerűsíti a fontos munkafolyamatokat, és megteszi a megfelelő óvintézkedéseket az adatvédelem és -biztonság érdekében. Egyúttal lehetővé teszi a szoftvergyártók számára, hogy kevesebb időt fordítsanak az alacsony költségű, rutinos integrációra, és többet foglalkozhassanak azzal, amire szüksége van az ügyfélnek.

A vállalati ügyfelek számára könnyebbé válik továbbá a mesterséges intelligencia modellek felkutatása, betanítása és telepítése a videó analitikai feladatokhoz.

A partnerkapcsolat részeként a Microsoft és a Sony együtt dolgozik azon, hogy a Microsoft AI & IoT Insider Labs programján keresztül elősegítsék a gyakorlati együttműködést a komputeres megfigyelés és videó analitika területén. A program hozzáférést és lehetőségeket kínál megoldások építéséhez, fejlesztéséhez és teszteléséhez, együttműködve a Microsoft és a Sony szakértőivel. A vállalatok kiválasztott vásárlóikkal még idén elkezdik a közös munkát az innovációs központokban.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés