Connect with us

technokrata

Óriási sebességnövekedés várható az SD memóriakártyáknál

SD Express

Kütyük

Óriási sebességnövekedés várható az SD memóriakártyáknál

Óriási sebességnövekedés várható az SD memóriakártyáknál

Szabvány váltanak az SD memóriakártyáknál, így igen jelentős sebességnövekedés várható a jövőben, amivel az SD Express kártyák egy szintre kerülhetnek a ma érvényes leggyorsabb memóriakártya-szabványokkal.

Szabványt váltanak, ezért jelentősen gyorsulhatnak a jövőben az SD-típusú memóriakártyák. A PCIe 4.0 támogatásra való alkalmazkodáshoz még a gyártóknak idő kellhet.

Az SD Association bejelentette a PCIe 4.0 támogatását az SD Express kártyákon. A lépés azt jelenti, hogy az SD kártyák egy szintre kerülhetnek a ma érvényes leggyorsabb memóriakártya-szabványokkal – írja a Computerworld

Az SD Express szabványként nem új, mert már a PCIe 3.1-et használó 7.0-s változattal bevezették, de most a 8.0-s specifikációval a másodpercenkénti 4 gibabájtos áteresztőképesség eléréséhez a két sáv (lane) használata felé lépnek tovább. Ez azzal is jár, hogy sokkal gyorsabb lesz a kommunikáció az adatátvitelben például egy nagyfelbontású fényképező, vagy kamera esetében.

Az új SD Express kártya ránézésre hasonlít majd a meglévő SD kártyákhoz, de belülről a PCIe és az NVMe természetesen komoly változásokat követel. A kártyák kompatibilitást biztosítanak a PCIe 3.0 és PCIe 4, illetve UHS-I sínekkel, így beilleszthetők lesznek számos meglévő drónba és kamerába. Viszont a gyártóknak épp a változások miatt kell viszonylag sok idő az átálláshoz.

Forrás: napi.hu

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin