Connect with us

technokrata

Ajándékozzuk oda régi okostelefonjainkat a rászoruló gyermekeknek!

Kütyük

Ajándékozzuk oda régi okostelefonjainkat a rászoruló gyermekeknek!

Ajándékozzuk oda régi okostelefonjainkat a rászoruló gyermekeknek!

Lepj meg Te is egy gyermekotthonban élő tinédzsert karácsonyra valami olyannal, amire igazán vágyik!

Kedves Olvasóink, Kollégák, Barátok!

A napokban értesültünk egy gyermekotthonban önkéntes munkát végző barátunktól egy szomorú esetről: az ott élő Dani mobiltelefonját ellopták az iskolában. A történtek nagyon leverték a kisfiút, ugyanis nagyra becsült telefonját használta a környezetével, többek között az otthonnál dolgozó önkéntesekkel való kommunikációra, internetezésre. A tolvajok emberi kapcsolatoktól és információtól vágtál el Danit, akinek senki nem pótolja veszteségét. A felhívást követően rögtön találtunk is a szerkesztőségben elfekvőben egy használaton kívüli régi iPhone-t, amit eljuttattunk Daninak. Dani az otthonnál dolgozók szerint „örömmámorban úszott”, mikor megkapta azt a készüléket, ami számunkra már nem képviselt értéket. Az ő problémáját tehát sikerült megoldani, ám kiderült, hogy sok olyan kis lakója van az otthonnak, akik szeretnének telefont, ugyanúgy, mint a többi, átlagos tinédzser, de reményük sincs rá, hogy hozzájussanak egyhez. Úgy döntöttünk hát, hogy nem állunk meg egy telefonnál.

teensmartphone2

Bizonyára sokan rakosgattok odahaza olyan okostelefont, ami már lassú, picit sérült a kijelzője, vagy csak egyszerűen túl régi modell. Nem ér annyit, hogy eladjátok, nem akartok vele kezdeni már semmit, csak a helyet foglalja. Itt a kiváló lehetőség, hogy mosolyt csaljatok vele karácsonykor egy gyermekotthonban élő lurkó arcára!

Ezennel gyűjtést szervezünk! Várjuk mobiltelefon adományaitokat, amelyeket továbbítani fogunk, a következők szerint:

 • Kizárólag működő telefonokat várunk, a használhatatlan eszközökkel a gyerekek sem tudnak mit kezdeni. Kérlek, mindenképpen próbáljátok ki a telefont a felajánlást megelőzően!
 • Fontos, hogy okostelefon legyen, mert a gyerekeknek nincs előfizetésük, az otthon számukra ingyenes wifijére kapcsolódnának vele, és kimondottan internetes applikációkat futtatnának rajta.
 • Ennek megfelelően fontos, hogy működjön a telefon wifije, ugyanis mobilhálózatos internetezésre nincs lehetősége a gyerekeknek, illetve képes legyen a telefon alapvető internetes appokat futtatni, pl. böngésző, facebook, youtube.
 • Fontos, hogy a telefon rendelkezzen saját töltővel, az adományokat tehát ezzel a lényeges tartozékkal várnánk.
 • Csak régi, nem túl értékes telefonok jöhetnek szóba. Senkinek eszébe se jusson besétálni egy boltba, és újat venni! (Bár biztos vagyok benne, hogy többen gondoltatok rá.) Így talán kisebb az esélye, hogy más is úgy járjon, mint Dani.
 • A telefon eljuttatásának lehetőségei:
  • személyesen leadhatjátok a Technokrata szerkesztőségében (1156 Bp, Szilas park 10.), minden hétköznap 9:00-17:00-ig
  • hívjátok a kis technokraták őrangyalát, az akció szervezőjét, Dén-Nagy Ildikót, aki segít kitalálni, hol tudnátok átadni a telefont (+36-30-5908151)
  • vidéki barátoknak, ismerősöknek lehetőség a Foxpost is, a csomag mérete nagyjából az S-es kategória, ami belföldön 790 Ft (ezzel kapcsolatban is keressetek Ildikót!)
 • Adományozóink számára fénykép készül majd a mobiltelefon átvételéről (kizárólag a gyermek hozzájárulásával), amit emailben juttatunk el mindenkinek.

Nem segíthetünk minden rászorult életét jobbá tenni, de a magunk technokrata módján egy kis összefogással örömet okozhatunk pár állami gondozásban élő gyermeknek. Idén karácsonykor légy Te is részese ennek a célnak!

A Technokrata.hu szerkesztősége

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin