Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem kell egyből újat venni: így bírhatja tovább az iPhone-od!

Kütyük

Nem kell egyből újat venni: így bírhatja tovább az iPhone-od!

A szerdai iPhone 7 bemutató során az Apple több ízben is hangsúlyozta, hogy az új készülék 20%-kal tovább bírja elődjénél. Azért, hogy Neked ne kelljen egyből új telefont venni, bemutatunk néhány olyan trükköt, amivel a mostani készüléked is jóval tovább bírhatja:

iphonelocation

1. Ne engedd, hogy a háttérben is hozzáférjenek a pozíciódhoz az alkalmazások

Legyen szó akár az időjárásról, akár egy taxis alkalmazásról, szinte mindegyik iPhone-os alkalmazás képes arra, hogy a háttérben hozzáférjen a pozíciódhoz. Ez sokszor igen jól jön, elég csak arra gondolni, ha az Időkép üzen az irodában, hogy vihar várható, így nem ér minket meglepetésként, ha elered az eső. Igen ám, de rengeteg olyan program van, aminél ez teljesen felesleges, mégis alaposan leszívja az akkumulátort.

Ahhoz, hogy kikapcsolhasd a felesleges alkalmazások helymeghatározási funkcióját:

1. Lépj be a beállításokba

2. Válaszd ki az Adatvédelem fület

3. Bökj a helymeghatározásra, majd az alkalmazásokra kattintva egyesével kapcsold ki azokat, amelyek feleslegesek a számodra. 

iphoneemail

2. Ne hagyd, hogy folyamatosan lekérje az e-maileket a telefonod

Amennyiben beállítod, hogy az iPhone-odra is megérkezzenek a levelek, kézenfekvőnek tűnik, hogy Push, azaz átküldés üzemmódra állítsd a telefonod. Ennek a lényege, hogy az iPhone folyamatosan érdeklődik az e-mail szervernél, hogy van-e már elérhető levél, amelyet aztán megmutathat Neked. Talán nem meglepő, hogy ez a művelet bizony alaposan leszívja a telefon akkumulátorát. Ezért javasolt ezt a módszert Fetch azaz begyűjtésre állítani, ami azt jelenti, hogy ütemezetten, negyed, fél vagy egy óranként kéri le a készülék a leveleket.  Igazán spórolósak akár kézire is állíthatják, ezt választva csak manuálisan töltődnek le az új üzenetek.

Ahhoz, hogy átállítsd az üzenetek letöltésének módját:

1. Lépj be a beállításokba

2. Keresd meg a Mail, Kontaktok, Naptárak menüpontot

3. Bökj az új adatok begyűjtésére, majd itt add meg, hogy az adott szolgáltatás Fetch vagy Push módszerrel tölte le a leveleket. 

iphoneapprefresh

3. Állítsd be, hogy mely alkalmazások frissülhetnek a háttérben 

Amikor letöltesz egy új alkalmazást, az alapértelmezetten a háttérben is futhat. Ennek az a célja, hogy indítás után napra kész információkkal lásson el téged. Ha téged nem zavar, hogy minden indítás után várni kell az adatok letöltésére, akkor kapcsold ki a háttérben frissítés opciót, ezzel is energiát takaríthatsz meg.

1. Lépj be a Beállításokba.

2. Bökj rá az Általános fülre.

3. Itt keresd meg az Alkalmazásfrissítés a Háttérben menüpontot

4. Majd itt egyesével add meg, hogy mely programoknak engedélyezed, hogy fussanak a háttérben és melyek azok, amelyekre nincs szükséged. 

iphoneeffect

4. Kapcsold ki a felesleges effekteket

Nagyon szép, ahogyan az iPhone animálva nyit meg egy applikációt, vagy vált az egyes menüpontok között, de ezek egytől egyig igénybe veszik a GPU-t, azaz végső soron többet fogyaszt miattuk a készülék. Jó hír, hogy ezeket a mozgásokat le is lehet csökkenteni, méghozzá igen egyszerűen.

1. Lépj be a Beállításokba

2. Válaszd ki az Általános fület.

3. Itt keresd meg a Kisegítő lehetőségek opciót.

4. Majd itt a Mozgás csökkentése beállítást állítsd “be”-re.

iphonenotification

5. Ne hagyd, hogy bármelyik program értesítést küldjön!

Igen kényelmes, ha egy alkalmazás azonnal jelez nekünk, ha elvégezte a feladatát. Ezek az üzenetek azonban sok esetben teljesen feleslegesek, nem egy program arra használja, hogy szekáljon minket, hogy újra használatba vegyük. Bár sokan nem törődnek ezekkel, de jó ha tudod, hogy ahogy oly sok más szolgáltatás, úgy ezek is energiát igényelnek, hiszen egy felbukkanó üzenet azt jelenti, hogy az adott program a háttérben a telefon erőforrásait használja. Természetesen ezek kikapcsolása sem bonyolult:

1. Lépj be a Beállításokba

2. Válaszd ki az Értesítések menüpontot

3. Az itt megjelenő listában alkalmazásról akalmazásra megszabhatod nemcsak az értesítések típusát, de azt is, hogy egyáltalán küldhet-e értesítést az adott program. Ha nincs szükséged rá, kapcsold ki, többé nem zaklat majd! 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés