Connect with us

technokrata

Nemcsak az Apple szabadulna meg ettől a csatlakozótól

Kütyük

Nemcsak az Apple szabadulna meg ettől a csatlakozótól

Az Intel is elhagyná a 3,5 mm-es Jack csatlakozót.

Egyre valószínűbb, hogy hamarosan elköszönhetünk a Jack csatlakozótól, legalábbis ami az okostelefonokat illeti. Először az Apple következő mobiljával, az iPhone 7-tel kapcsolatosan röppent fel a pletyka, hogy a kaliforniai gyártó a 3,5 mm-es portot kihagyja a készülékből.

Most kiderült, hogy az Intel is hasonló lépést tervez. A vállalat a jelenleg is zajló IDF16 konferencián jelentette be, hogy már javában fejlesztik az USB 3.1 Type-C-hez való hangszolgáltatást. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy míg az Apple a Lightning porttal váltaná ki a jacket, addig az Intel az egyre jobban terjedő USB-C-ben látja a megoldás kulcsát.

headphone

Az Intel szerint ez azzal az előnnyel járna, hogy a gyártóknak többé nem kellene még egy csatlakozót beépíteni a készülékbe, így az eszköz vékonyabb is lehet. Sőt, akár az sem elképzelhetetlen, hogy például nagyobb akkumulátor kerülhetne ezen mobilok burkolata alá. Emellett a gyártó szerint olyan előnyökkel is járhat az USB-C bevezetése, minthogy a szabvány hatására frissíthetővé válnának a kiegészítők. Emellett akár szenzorokat is építhetnének a fülhallgatókba, amelyből például az egészségügyi alkalmazások is profitálnának.

Ugyan az első USB-C fülhallgatóra még várni kell, az Intel tervei szerint már a második negyedévben elkészül a szabvány specifikációja, így akár már ősszel megérkezhetnek a kompatibilis készülékek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin