Connect with us

technokrata

Ha eddig hiányoltad volna: itt az eszköz, amivel DSLR fényképezőt faraghatsz az iPhone-odból!

Kütyük

Ha eddig hiányoltad volna: itt az eszköz, amivel DSLR fényképezőt faraghatsz az iPhone-odból!

Kickstarteren debütált az új kiegészítő.

Az Apple minden újgenerációs iPhone bemutatásakor elbüszkélkedik azzal, hogy ismét sikerült néhány milimétert lefaragniuk a telefon vastagságából. Ez, bár kétségtelenül látványos, nem minden esetben van jótékony hatással az eszköz kézben foghatóságára. Nos, itt jön a képbe a legújabb kickstarteres projekt, amelynek segítségével egyetlen pillanat alatt egy masszív, a tükörreflexes fényképezőknél megismert markolatot szerelhetünk a készülék hátára.

pictar2

A Pictar névre keresztelt kiegészítő természetesen elsősorban a sokat fotózóknak készül. Felszerelték egy okoskerék nevű kiegészítővel is, amivel pillanatok alatt lépkedhetünk az előre beállított fényképüzemmódok között, illetve a kár olyan beállításokat is módosíthatunk, mint az ISO vagy zársebesség. Emellett a felhasználó folyamatosan változtathatja a fényerősséget is, az expozíciókompenzáló keréknek köszönhetően ugyanis még a fénykép elkészülte előtt lehetőség van ennek a beállításnak a módosítására.

pictar1

Ezen kívül nem maradt le az előlapi kamerát aktiváló szelfigomb sem, ezt közvetlenül a nagyítást segítő zoomgyűrű mellé helyezték el. A Pictar az alkotók ígérete alapján a legtöbb, az iPhone 4 óta megjelent Apple telefonnal kompatibilis, egyedül a nagy méretük miatt az iPhone 6 Plus illetve 6S Plus készülékeket nem tudja fogadni. A kiegészítő igen jó fogadtatásra talált, a cikk írásának pillanatában már sikerrel meghaladták a kitűzött, 100 ezer dolláros célt (eddig 107 ezer dollár jött össze), de ez még messze nem a vége, hiszen a gyűjtésből még 33 nap van hátra.

Az első darabokat várhatóan novemberben vehetik majd át a szerencsés tulajdonosok. A kezdőár a telefonok árához mérten szerencsére nem lett túl drága, a kiegészítőért 90 dollárt ( 25 ezer forint) kell fizetni.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin