Connect with us

Hirdetés

technokrata

Évek óta lehallgatják a Blackberry felhasználóit?

Kütyük

Évek óta lehallgatják a Blackberry felhasználóit?

Információk szerint a kanadai rendőrség rendelkezik egy olyan kulccsal, amivel az összes Blackberry Messenger szolgáltatáson keresztül elküldött üzenetet el tudják olvasni.

Elképesztő, a BlackBerry-re nézve rendkívül kínos botrány van kibontakozóban. A kandai gyártóval kapcsolatosan a Vice News írta meg, hogy információik alapján a kanadai rendőrségnek már 2010 óta birtokában van egy olyan kulcs, amivel bármilyen, a telefonokról elküldött üzenetet meg tudnak nézni.

Blackberry

A hatóság 6 évvel ezelőtt egy 2012-ig tartó nyomozás okán jutott hozzá a kulcshoz. Arról ugyan nincs pontos információja a Vice News-nak (jelenleg ugyanis erősen szűrtek még az ügyben érintett dokumentumok), hogy miként került a rendőrség kötelékébe a feltörést biztosító kódsor, de az biztos, hogy a segítségével több mint egymillió üzenetet olvashattak el.

A problémát valószínűleg az okozza, hogy a kanadai vállalat egyetlen mesterkulcsot használ(t) az üzeneteik titkosításához, amihez hozzájutva a hatóság egy szerverteremben önkényesen visszafejthette az őt érdeklő levelezéseket. Szerencsére az üzleti ügyfeleiket nem érinti a botrány, mivel azok saját, egyedileg generált kulcsot használhatnak. Azonban hiába vannak biztonságban a cég legfontosabb partnerei, a magánszemélyek tekintetében nagyot veszíthet a Blackberry.

BlackBerry-Logo

Már így is rendkívül nehéz helyzetben vannak (be is jelentették, hogy már feladják a saját rendszerüket és az Androidra koncentrálnak), ez a botrány pedig tovább súlyosbíthatja a kanadai gyártó rossz megítélését. Különösképp azért, mert az Apple kontra FBI okán most minden korábbinál nagyobb figyelem irányul a gyártók titkosítási módszereire, az ügy pedig azt erősíti, hogy már a biztonság sem szól a Blackberry mellett.

A Blackberry egyelőre még nem reagált a Vice News anyagára, így nem tudhatjuk, hogy mennyire voltak képben a megszerzett mesterkulccsal kapcsolatban. Ahogyan még azt sem tudjuk, hogy a hatóság csak 2010 és 2012 között olvasgatta a levelezéseket, vagy azóta is élnek ezzel a módszerükkel.

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés