Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kezünkben a HTC iPhone-ja! Kipróbáltuk a One A9-et

Kütyük

Kezünkben a HTC iPhone-ja! Kipróbáltuk a One A9-et

Hazánkban is bemutatták a HTC új prémium készülékét, amelyet sokan az iPhone-ra hasonlító külseje miatt támadnak.

A nemzetközi megjelenés után nem sokat kellett várni, hogy itthon is debütáljon a HTC nagy reménysége, a One A9 készülék. Az újdonság nem az M9 csúcsmodellt hivatott felváltani, sokkal inkább egy felső-középkategóriás, ám de megjelenésében és bizonyos funkcióiban prémium okostelefon szeretne lenni. A telefont hozzá illő környezetben, az igen elegáns Aria Hotel különtermében mutatták be a hazai sajtó képviselőinek.

htc_a9_2

Az itthoni és régiós vezetők körében debütált eszköz bemutatásánál főleg a külsőre helyzeték a hangsúlyt. Gondosan kerültek bármiféle összehasonlítást, noha az első kémfotók óta sokan élcelődnek azzal, hogy az A9 szinte az iPhone 6/6s testvére. Élőben azért más a helyzet, valóban van alapja a dolognak, de a részleteket megvizsgálva már előjönnek a különbségek. Külön kiemelték, hogy a telefon több színben is elérhető lesz, egész pontosan hatféle árnyalatban.

htc_a9_3

Ezekből kettőt csak a prezentációban láthattunk, mert azok később kerülnek piacra. A klasszikus ezüst és a grafitszürke mellett az arany és a valóban gyönyörű burgundi vörös közül szinte mindenki megtalálja a magának tetszőt. Műszaki oldalról elsősorban a kamerát emelték ki, amelynek nem a 13 megapixeles felbontása, hanem az optikai képstabilizátor és a számos manuális szoftveres funkció a fő jellemzője. Nem felejtették el megemlíteni, hogy a 7,3 mm vékony ház hátsó és oldalsó része gyakorlatilag teljes egészében fémből készült, az előlapot pedig a legújabb Gorilla Glass 4 védőüveg borítja.

htc_a9_1

Kétféle belső memória közül választhatunk, a 16 GB-osnál a RAM 2 GB, míg a 32 GB-nál már 3 GB jár. A bővítés sem probléma, a microSD-ből a még nem is létező 2 TB-os(!) kapacitást is kezeli. Nem felejtették el megemlíteni, hogy a Nexus készülékek után ez az első telefon, amely már Android 6.0-val érkezik, melyhez új Sense felület is jár. Hasonlóan a Samsunghoz, itt is letisztultabb, átláthatóbb lett minden, valamint rengeteg extra programot kigyomláltak, melyeket a felhasználó utólag, tetszése szerint telepíthet majd.

htc_a9_4

Sajnos a rendszerrel kapcsolatosan nem sok tapasztaltot tudtunk szerezni, ugyanis csupán két működőképes példány volt, de azok sem végleges kivitelben. Természetesen igyekszünk mihamarabb egy részletes teszt keretein belül bemutatni az újdonságot. Az árát egyelőre még nem árulták el, de annyit már igen, hogy a hazai mobilszolgáltatók kínálatában is megtalálható lesz az új HTC One A9.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés