Connect with us

technokrata

Nexusosok figyelem! Már elérhető az Android Marshmallow

Kütyük

Nexusosok figyelem! Már elérhető az Android Marshmallow

A Google ígéretéhez híven október 5-én elérhetővé tette az új operációs rendszert.

Jelen pillanatban csak igen szűk körben érhető el a frissítés, mivel csak a Nexus 5, 6, 7, 9 –es eszközökre telepíthető.

A Marshmallow néven bejelentett rendszer fő újítása az akkumulátor használati idejének meghosszabbítása, melyet a Doze funkcióval próbálnak megoldani, mely érzékeli ha a telefon vízszintesen helyezkedik el, és visszaveszi a teljesítményt.

A másik fő változás, hogy az applikáció engedélyeknél a felhasználó nagyobb és hatékonyabb kontrollt kap a kiküldött információk felett.

Szintén új funkció a ’Google Now on Tap’, mely információt ad emberről, helyszínről, lényegében bármiről, ami a képernyőn van a kontextus alapján, és ehhez csak a Home gombot kell nyomva tartani. A 6.0-ba végre bekerült az ujjlenyomat olvasó támogatása, ami köszönhető a nemrég bemutatott Nexus 5X és 6P telefonoknak, melyek már ilyen módon is biztonságosabbá tehetők. Természetesen mindkét telefon előre telepített Marshmallow operációs rendszerrel érkezik a felhasználókhoz.

A jelenleg nem a megjelölt Nexus telefonokat használók gyártótól függően egy hetet vagy akár több mint 90 napot is várhatnak míg eljut hozzájuk is a friss Android.

Forrás: TheVergeSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin