Connect with us

technokrata

Apple tulajok figyelem! Végre letölthető az iOS 9

Kütyük

Apple tulajok figyelem! Végre letölthető az iOS 9

Mostantól hivatalosan is letölthető az Apple legújabb mobil rendszere, a WatchOS 2 viszont csúszik.

Tegnap este végre hivatalosan is megjelent az Apple legújabb mobil operációs rendszere, az iOS 9. Bár az újdonság első látásra nem sokban különbözik elődjétől, a fejlesztők több ponton is látványos javításokat eszközöltek. A legfontosabb, hogy az iPad Air 2-n, az iPad mini 4-en és az új iPad Pro-n végre teljes értékű multitasking áll a felhasználók rendelkezésére, azaz egyszerre akár két alkalmazást is futtathatunk.

ios91

Emellett megújult a kereső, továbbfejlődött Siri, illetve megjelent az energiatakarékos üzemmód is, amellyel még az olyan telefonok is kihúzhatják a nap végéig, mint a köztudottan gyorsan merülő iPhone 5/5S.

Ahogyan az lenni szokott, a frissítés nem ment zökkenőmentesen, az óriási érdeklődés miatt az egyébként alig 1 GB méretűre csökkentett telepítő letöltése is órákat vett igénybe.

apple_watch_color

Csúszik a Watch OS2

Bár az iOS 9 sikeres rajtott vett, az Apple Watch tulajdonosok még nem élvezhetik az okosóra új funkcióit, hiszen a kaliforniai gyártó néhány órával a premier előtt egy komoly hibát talált a rendszerben. Mivel nem tudták időben kijavítani, ezért inkább elcsúsztatták a megjelenést, bár azt most még nem tudjuk, hogy meddig kell még várni. Bár a lépés kellemetlen, annyiban mégis örömteli, hogy nem egy hibás rendszer kerül fel a több millió, aktív használatban lévő okosórára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin