Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elstartolt a Nokia N1, avagy az androidos iPad mini

Nokia N1

Kütyük

Elstartolt a Nokia N1, avagy az androidos iPad mini

A Nokia sem érkezett üres kézzel az MWC-re, hiszen útjára indította az N1-et. A 4:3 képarányú tablet Nokia márkajelzéssel látott napvilágot, azonban valójában a Foxconn készítette az eszközt.

A  teljesen alumínium N1 megszólalásig hasonlít egy iPad minire, azonban Android 5.0 rendszert kapott, valamint a Nokia által készített Z Launcher az alapértelmezett indító. Különlegessége az, hogy a tartalmakat a képernyőre rajzolt betűkkel is elérhetjük, így meg sem kell keresni az adott alkalmazást vagy névjegyet az eléréshez. Előlapján egy 7,9 colos, 2048 x 1536 felbontású kijelző csücsül, és mindez a 6.9 mm-es, 318 grammos házzal bámulatosan hozza az iPad élményt.

 

Nokia N1

A működésért egy 2.3 GHz-es Atom processzor felel 2GB RAM-mal és 32 GB belső tárhellyel, ami a 250 dolláros ár mellett igan nagylelkű. A gyakran látott micro USB helyett egy Type-C USB-t látunk a készülék alján, ami a legújabb sztenderddel gondoskodik a csatlakozásról. Egyelőre Kínában érhető el a termék, azonban a pletykák szerint Európa sem marad ki a jóból.

Nokia N1 Nokia N1



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés